Priveden 35-godišnjak

IZNUDA U MALOM LOŠINJU I RIJECI Prisilio mladića da na ime nepostojećeg duga u više navrata isplati stotine tisuća kuna

P. N.

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA

Ozbiljnom prijetnjom na štetu 22-godišnjeg hrvatskog državljanina i njemu bliskih osoba, prisilio je oštećenog da mu na ime nepostojećeg dugovanja u više navrata isplati više stotina tisuća kuna te s istim nastavio i nadalje



Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s lošinjskom policijom proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iznuda i lihvarski ugovor.


Sumnja se da je kaznena djela počinio od kraja 2017. do početka 2019. godine na području Malog Lošinja i Rijeke u namjeri stjecanja znatne imovinske koristi.


Ozbiljnom prijetnjom na štetu 22-godišnjeg hrvatskog državljanina i njemu bliskih osoba, prisilio je oštećenog da mu na ime nepostojećeg dugovanja u više navrata isplati više stotina tisuća kuna te s istim nastavio i nadalje.




Zbog sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela osumnjičeni 35-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.