Pali u Kataloniji

Hrvat predvodio balkansku bandu kradljivaca kartica u Španjolskoj

Ana Raić Knežević

Uhićena su šestorica porijeklom iz bivših jugoslavenskih država, a terete se za čak 62 krađe. Ukradene kartice zlorabili su na benzinskim postajama u Kataloniji i Francuskoj



ZAGREB/GIRONA Skupinu kradljivaca, i to iz nekoliko zemalja bivše Jugoslavije, koji su operirali po španjolskoj regiji Katalonija, raskrinkala je lokalna policija.


Kako donosi novinska agencija EFE, riječ je o lopovima koji su na cestovnim odmorištima provaljivali u kamione i iz njih krali kartice za gorivo te ih kasnije koristili za tankanje benzina u neka druga vozila.


Policijska akcija rezultirala je uhićenjem šestorice sumnjivaca, porijeklom iz bivših jugoslavenskih država, kojima se na teret stavljaju čak 62 krađe i provale.




Ukradene kartice zlorabili su na benzinskim postajama u Kataloniji i Francuskoj. Istražitelji su rasvijetlili da su lopovi kontaktirali druge vozače i na svakom punjenju spremnika uspijevali zaraditi i do 1.700 eura.


U ruke policiji pali su 38-godišnji Hrvat Alen M., dvojica državljana Srbije Dušan V. (22) i Dragan V. (40), Edo O., 47-godišnjak iz BiH te Slovenci Oliver H. (40) i Darko J. (44). Istragom je obuhvaćeno još 16 osoba te se za sada utvrđuje njihova povezanost sa skupinom koja je očito počela operirati početkom prošle godine. Tada je, naime, policija dobila prve informacije o šestorici muškaraca upletenih u krađe iz kamiona parkiranih uz ceste u Gironi.


U više slučajeva među ukradenim stvarima pojavile su se upravo kartice za gorivo koje su kasnije korištene za plaćanje benzina za druge automobile. Kradljivci su organizirali način kako da stupe u kontakt s vozačima zainteresiranim da ukradenim karticama plaćaju sebi gorivo.


Nakon ovog dijela istrage pritvoreno je šest osumnjičenih kod kojih su inspektori i pronašli dio ukradenih kartica. Obavljene su, naime, pretrage triju kuća. Istražitelji se nadaju da će uspjeti ući u trag i ostalim članovima ove međunarodne kriminalne grupe.


Alen M., Edo O. i Dragan V. već su od ranije poznati lokalnoj policiji i za njima se do sada bezuspješno tragalo.