Nasilje nad sezoncima

‘GDJE SU SRBI?’ Još jedna osoba uhićena zbog napada u Supetru

P. N.

Foto Miranda Cikotic / PIXSELL

Foto Miranda Cikotic / PIXSELL

Danas je još jedna osoba uhićena i dovedena u službene prostorije policije. Radi se o 19-godišnjem hrvatskom državljaninu 



Policija je potvrdila da je je još jedna osoba uhićena zbog napada na sezonske radnike u Supetru na Braču, javlja televizija N1.


“Daljnjim kriminalističkim istraživanjem napada na osobe koji se dogodio 9. lipnja oko 4 sata u Supetru u koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvu u Splitu, danas je još jedna osoba uhićena i dovedena u službene prostorije policije. Radi se o 19-godišnjem hrvatskom državljaninu za kojeg je utvrđena sumnja da je zajedno s već prijavljenim 22-godišnjakom i 19-godišnjakom počinio kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz članka 323 a Kaznenog zakona, a u svezi s kaznenim djelom Zločin iz mržnje. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju predan je pritvorskom nadzorniku”, priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.


Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje s ciljem identifikacije još jedne osobe za koju se sumnja da je sudjelovala u navedenom događaju. 




Podsjetimo, policija je u nedjelju uhitila dvije osobe (22 i 19 godina) zbog sumnje da su u jutarnjim satima u Supetru na Braču sudjelovali u napadu na skupinu od pet osoba koje su tom prilikom lakše ozlijedili, doznaje se u nedjelju u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Jedan od ozlijeđenih je supetarski vatrogasac. Pokušao je pomoći napadnutima.


U napadu je sudjelovalo više osoba koji su tražili “gdje su Srbi”. Incident se dogodio nakon Torcida kupa, a osudili su ga državni dužnosnici te supetarska gradonačelnica Ivana Marković koja je ukinula financiranje kupa iz gradske blagajne.