Pucnjava u Splitu

Frančeski i Čulić u istražnom zatvoru zbog napada na oca i sina

Mario Matana

Neven Vučič je zadobio prostrijelnu ozljedu potkoljenice te je pogođen u predio spolovila, dok je sin pogođen u potkoljenicu, no srećom nisu teže ozlijeđeni. Miho Munja i Čulić branili su se šutnjom i u policiji i pred tužiteljstvom



Miho Frančeski (26) zvani Munja i njegov prijatelj Tonči Čulić (24) završili su u istražnom zatvoru na mjesec dana, odlučila je sutkinja splitskog Županijskog suda.


Prijavljeni su zbog pokušaja ubojstva, a pritvor im je određen po dvije osnove: zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja djela.


Frančeski i Čulić se sumnjiče da su, zbog svađe u prometu, izvadili pištolje i pucali na Nevena Vučića (57), invalida Domovinskog rata, te njegova sina Ivana (26).




Do incidenta je došlo u srijedu nešto prije ponoći na cesti, nedaleko njihovog obiteljskog stana u Krležinoj ulici u Splitu.


Rabijatni mladići su pucali i u asfalt pored njih, a kada su im pištolji ostali bez streljiva (ili zakočili, tek se treba utvrditi), starijeg muškarca su udarali drškama oružja.


Neven Vučič je zadobio prostrijelnu ozljedu potkoljenice te je pogođen u predio spolovila, dok je sin pogođen u potkoljenicu, no srećom nisu teže ozlijeđeni. Miho Munja i Čulić branili su se šutnjom i u policiji i pred tužiteljstvom.