Suludi plan

Filmska potjera na ulazu u Zagreb: Natočio gorivo i pobjegao, probio rampu na Lučkom

Portal Novilist.hr

Photo Marin Tironi/PIXSELL

Photo Marin Tironi/PIXSELL



ZAGREB Prava filmska potjera odvijala se danas na ulazu u Zagreb. Jedan vozač odlučio je ukrasti gorivo na benzinskoj postaji Draganić. Natočio je gorivo i zatim pobjegao prema Zagrebu.


Vozač osobnog automobila nije stao u svojoj jurnjavi ni nakon što je naletio na policijsku ophodnju.


Probio je rampu na naplatnim kućicama u Lučkom gdje ga je čekala policija, javljaju 24 sata.




Policija ga je uspjela zaustaviti tek kod zagrebačke Arene.


– Vidjeli smo vozača kako juri suprotnim smjerom na Jadranskoj aveniji. Prešao je preko stupića kraj naplatnih kućica Lučko i prešao rampu. Sve je bilo puno stakla, ispričali su čitatelji 24sata.


Njegov bijeg bez plaćanja s crpke odmah je dojavljen policiji, koja je blokirala sve izlaze s autoceste. Željeli su pričekati muškarca i uhititi ga kad bi u svojoj srebrnoj Opel Astri BiH tablica stao platiti cestarinu.


No muškarac za volanom je očito imao drukčiji plan. Razbio je rampu na naplatnim kućicama i pobjegao.


Kojim je točno putem sve bježao iz policije nisu mogli detaljno reći jer je trajala opsežna istraga.Prema snimkama naših čitatelja, muškarac se očito negdje okrenuo u Novom Zagrebu te se u suprotnom smjeru vratio prema naplatnim kućicama. Tu se ponovno okrenuo i zaputio nazad prema Laništu.

– Bio sam na poslu kad sam čuo sirene kraj zagrebačke Arene. Izašao sam i vidio policijske automobile kako love muškarca u Astri oko trgovačkog centra. Kad je pokušao pobjeći opet na Jadransku aveniju, Kobre su mu blokirale put – ispričao je čitatelj 24 sata koji je uspio snimiti privođenje obijesnog vozača.


Na snimci se vidi kako su policajci sa svih strana zatvorili izlaze vozaču te se našao u stupici. Policajci su ga izvukli iz auta i bacili na tlo kako bi ga uhitili jer se navodno nije namjeravao lako predati.


Strpali su ga u jedan od automobila i odvezli u postaju. Nakon istrage će biti poznato je li bio pod utjecajem droga ili alkohola te što je sve skrivio.


Policajcima je u potjeri vjerojatno pomoglo što je rotor u rekonstrukciji pa vozač nije pobjegao dalje prema gradu. Našao se u spletu ulica i gužvi pa su ga stigli. Razbio je vjetrobransko staklo, branik, svjetla, podvozje, retrovizore…


Snimku potjere pogledajte OVDJE.