Incident kod Tuhobića

Dubravko Jagić: Propucani migrant je na teretu poreznih obveznika, a sačmarica može opaliti i slučajno

Hina

Dubravko Jagić / foto Luka Stanzl/PIXSELL

Dubravko Jagić / foto Luka Stanzl/PIXSELL

»Policajac nije pucao po muškarcu. Radi se o tome da je hitac bio ispaljen iz sačmarice. Ona u cijevi uvijek ima metak. I ako se vi popiknete, padnete, ona će opaliti«, kazao je Dubravko Jagić



ZAGREB Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić izjavio je u utorak da je migrant, koji je u subotu u policijskoj akciji teško ozlijeđen u Gorskom kotaru, propucan policijskom sačmaricom, ocijenivši da se radi o spletu nesretnih okolnosti.


»Policajac nije pucao po muškarcu. Radi se o tome da je hitac bio ispaljen iz sačmarice. Ona u cijevi uvijek ima metak. I ako se vi popiknete, padnete, ona će opaliti«, kazao je Jagić za Hinu četiri dana nakon što je na planini Tuhobić u Gorskom kotaru, u akciji policijskog sprječavanja ilegalnih migracija, propucan migrant, koji se od tada nalazi u životnoj opasnosti.


Policija je ranije izvijestila da je muškarac bio u skupini od 17 ilegalnih migranata, a da njezini službenici sprječavali ilegalan prelazak granice.




Nakon obavljenog očevida, policija nije dala detalje o stradanju migranta. Predsjednik policijskog sindikata Jagić tvrdi da se radi o nesretnom događaju, rekavši da onaj koji radi, i griješi.


»Nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže«, kazao je Jagić i napomenuo kako su policajci ozlijeđenog migranta kilometrima nosili i pozvali Hinu pomoć, što sigurno ne bi učinili da je bilo drugačije.


Jagić je zaključio da je »taj migrant, na kraju krajeva, na teretu nas poreznih obveznika«.


Dodao je i da mu nije jasno zašto uopće netko pokušava prijeći granicu, ako zna da je to ilegalno i ako zna da to ne smije raditi.


Iz riječkog KBC-a, gdje je ozlijeđeni migrant operiran četiri puta te se unatoč tome i dalje nalazi u životnoj opasnosti, potvrdili su da su mu od posljedica propucavanja ozlijeđena pluća, jetra i kralježnica. U njegovu je tijelu pronađeno i jedno streljivo.