HDZ

Drago Prgomet odlazi iz politike? Ostavku podnosi nakon Nove godine, a ovo je razlog

Hina

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Prgomet je u HDZ-u u vrijeme Tomislava Karamarka bio neželjeni zamjenik predsjednika, stranku je napustio zbog neslaganja s Karamarkom i njegovim vodstvom.Kratko je bio u Mostu, potom osnovao svoju stranku Hrid, da bi ga Plenković, kada je preuzeo HDZ, pozvao natrag



Drago Prgomet, HDZ-ov predsjednik zagrebačke Skupštine, razmišlja o ostavci na poziciji šefa gradskog parlamenta i povlačenju iz aktivne politike, piše u petak Večernji list pozivajući se na izvore bliske Prgometu.


Prgomet bi ostavku, odluči li tako, mogao podnijeti nakon Nove Godine, a razlog je taj što je prošao proceduru za izbor u American College of Surgeon (Američku kiruršku akademiju), najprestižniju kiruršku akademiju u svijetu.


Taj mu izbor otvara mogućnost novih projekata u suradnji zagrebačke klinike (radi na KBC-u Rebro kao šef Klinike za ORL) i Američke kirurške akademije, a za to treba vremena. U tu se akademiju, doznaje dnevnik, ulazi na preporuku članova American College of Surgeons, a potreban je i prolazak na testovima i razgovorima te akademije.




Formalni izbor za članstvo u toj akademiji provest će se iduće godine u listopadu, a Prgomet je prošao sve potrebne intervjue i testiranja.


Iz krugova bliskih Prgometu doznaje se da razmišlja da se u potpunosti posveti struci, a da u Skupštini ostane samo zastupnik. To znači da, odluči li se definitivno povući iz aktivne politike, neće ni na izbore za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, što je neizravno bio najavio u intervjuu Večernjem listu.


Prgomet je u HDZ-u u vrijeme Tomislava Karamarka bio neželjeni zamjenik predsjednika, stranku je napustio zbog neslaganja s Karamarkom i njegovim vodstvom.Kratko je bio u Mostu, potom osnovao svoju stranku Hrid, da bi ga Plenković, kada je preuzeo HDZ, pozvao natrag u stranku. Prgomet je na posljednjim lokalnim izborima bio i kandidat HDZ-a za zagrebačkoga gradonačelnika, ali nije postigao dobar rezultat. Kako je u utrku ušao u posljednji trenutak, Plenković mu je obećao mjesto predsjednika zagrebačke Skupštine kada Andrija Mikulić preuzme Državni inspektorat i to se ostvarilo prije sedam mjeseci, donosi Večernji list.