Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
19. ožujka 2019.
Ispis članka: Dragi Tadiću dvije godine zatvora zbog pokušaja podmićivanja vrhovnih sudaca u "slučaju Glavaš" - Novi List

NoviList.hr

Dragi Tadiću dvije godine zatvora zbog pokušaja podmićivanja vrhovnih sudaca u "slučaju Glavaš"

Nepravomoćna presuda

27. veljača 2013 14:43

Napisao: Ana Raić Knežević

Tadić je proglašen krivim kao organizator skupine koja je prikupljala novac za mito, te za poticanje Srećka Jurišića i Petra Kneževića da podmite i utječu na bivšu sutkinju Marinu Dujmović Vuković

Drago Tadić / Snimio Darko JELINEK

ZAGREB Osječki poduzetnik Drago Tadić osuđen je na dvije godina zatvora zbog sudjelovanja u pokušaju podmićivanja sudaca Vrhovnog suda RH koji su odlučivali o presudi Branimiru Glavašu.

Tadić je proglašen krivim kao organizator skupine koja je prikupljala novac za mito, te za poticanje Srećka Jurišića i Petra Kneževića da podmite i utječu na bivšu sutkinju Marinu Dujmović Vuković.

Ona je pak trebala dalje utjecati na svoje kolege s Vrhovnog suda. 

Ostali optuženici u ovom slučaju, poduzetnik Srećko Jurišić, HDSSB-ovac Ivan Drmić, novinarka "Glasa Slavonije" Sanja Marketić, te Tadićeva supruga Božića Ćavar Tadić već su ranije priznali krivnju i nagodili se s USKOK-om za uvjetne osude. 
Iako se spominjalo da je mito trebalo iznositi vrtoglavih 700.000 eura, tijekom suđenja je dokazano da su Marketićeva i Drmić prikupili 70.000 eura. 
I USKOK i Tadićeva obrana najavili su žalbe na presudu.