Ubojstvo Lane Bijedić

Djevojka iz Mostara je premlaćena, davljena, pa bačena u rijeku. Mobitel će dovesti do ubojice?

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot



Današnja obdukcija devetnaestogodišnje Lane Bijedić potvrdila je sumnje da je mlada Mostarka ubijena. Policija je na vještačenje poslala njen mobitel pronađen na mjestu zločina koji bi istragu trebao usmjeriti prema počiniteljima ovog teškog kaznenog djela.


Kako je za Klix.ba rekao Josip Aničić, kantonalni tužitelj, današnja obdukcija, odnosno njeni preliminarni rezultati dokazuju da se radi o ubojstvu.


– Djevojka je na glavi imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove koji nastaju kod gušenja, rekao je tužitelj.




Istraga još uvijek nije dovela do osumnjičenih, ali je očevidom pronađen mobilni telefon koji je vjerojatno pripadao ubijenoj.


– Mobitel je poslan na vještačenje, dodao je tužitelj.


Napominje da zahvaljujući tom mobitelu istražitelji očekuju napredak u istrazi.


Podsjetimo, tijelo Lane Bijedić otkriveno je u nedjelju navečer u rijeci Studenčici pored Ljubuškog.


Kako piše Hercegovački portal, majka Nina, inače dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru, dobila je njezinu prijateljicu, no ova joj je rekla kako se tog dana nisu trebale sastati. U obitelji je zavladala panika jer je Lana trebala i na vlak za Sarajevo, u kojemu je nedavno upisala fakultet.


Nestanak su prijavili policiji, koja je odmah pokrenula potragu. Njeno tijelo je u rijeci prije dvije večeri uočio ribar. Dovukao ga je do obale i pozvao policiju i hitnu pomoć.


Lana potječe iz obitelji Bijedić, kojoj je pripadao i pokojni političar i bliski suradnik Josipa Broza Tita, Džemal Bijedić.