Tragična nesreća

Djevojčica poginula nakon što joj je mobitel eksplodirao na jastuku. Nije činila ništa što ponekad ne radimo svi

P. N.

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Njezina je smrt opisana kao "tragična nesreća", a marka mobitela koji je eksplodirao nije otkrivena.



Bastobe, Kazahstan – tinejdžerica Alua Asetkyzy Abzalbek (14) otišla je u krevetu slušajući glazbu na svom mobitelu. Ujutro su je pronašli mrtvu nakon što je baterija njezinog mobitela eksplodira na punjaču, prenosi LADBible.


Njezin je uređaj bio uključen u utičnicu, izjavljuju iz policije. Vjeruje se da je preminula na licu mjesta zbog teških ozlijeda glave. Forenzički su stručnjaci kasnije potvrdili da je mobitel eksplodirao rano ujutro, nakon što se pregrijao. Lokalni mediji prenose i potvrdu forenzičara da je to bio uzrok smrti. Njezina je smrt opisana kao “tragična nesreća”, a marka mobitela koji je eksplodirao nije otkrivena.


“Ne mogu vjerovati. Bila si najbolja. Bile smo zajedno od djetinjstva. Tako mi je teško bez tebe. Nedostaješ me. Ostavila si me zauvijek”, napisala je najbolja prijateljica preminule djevojčice.


Nije prvi slučaj


LADBible napominje i da ovo nije prvi put da mobiteli eksplodiraju i uzrokujuju ozlijede. Ranije ove godine, jedan je muškarac u Indiji snimljen na sigurnosnim kamerama u trenutku kada mu je mobitel eksplodirao u džepu. Snimka prikazuje muškarca tijekom rada u tvornici u društvu još dvojice muškaraca. Odjednom se vidi eksplozija koja se dogodila u džepu traperica, nakon čega muškarac “skače” sa svoje stolice i pokušava odmaknuti mobitel dok se sve dimi. Sva su trojica zatim što brže pokušala napustiti radionicu, zabrinuti hoće li mobitel napraviti još više štete. Muškarac je na kraju zadobio opekline po nogama.




U odvojenom incidentu, žena s istoka Kine je zapanjeno gledala kako njezin iPhone 6 nestaje u plamenu u autu. Nakon što je vrisnula, žena je morala nastaviti vožnju jer je bila usred prometa, a mobitel je zatim prestao gorjeti. Ali, dvadesetak sekundi kasnije, mobitel se ponovno “samozapalio”. Prestravljena je žena izašla iz auta i tražila pomoć od prolaznika. 


Na kraju se ispostavilo da je prije nekoliko mjeseci mijenjala bateriju u trgovini koja nudi brzi popravak mobitela “Ho Ho Fast”.  MailOnline je tada otkrio da je ta trgovina na listi autoriziranih trgovina od strane Applea, za popravak iPhonea u Šangaju. Glasnogovnornik trgovine je medijima kasnije rekao da se stvar rješava sa šangajskom Udrugom potrošača te da su u kontaktu s vlasnicom iPhonea koji je eksplodirao.