Dočekali su presudu

Djeca poginulih Talijana: Horvatinčić je prema nama bio toliko bezobrazan da je tražio i novac za svoju jahtu

P. N.

snimio Duško Jaramaz

snimio Duško Jaramaz

 "To je istina. Osim toga, na sudu je u nazočnosti suca najprije negirao, a zatim, s obzirom na to da je utvrđeno da je on potpisao zahtjev za dobivanje odštete, kazao da je naviknut potpisivati mnoge papire..."



Federico Salpietro i njegova sestra Gaia, djeca poginulih talijanskih nautičara čiju je smrt prema prvostupanjskoj presudi skrivi Tomislav Horvatinčić, napokon su dobili kakvu takvu satisfakciju.


Dok su presudom šibenske sutkinje Maje Šupe bili ogorčeni, jučerašnja presuda prema kojoj je Horvatinčić kriv za smrt njihovih roditelja donekle ih je zadovoljila.


Na dan kad će Horvatinčić biti presuđen i oglašen krivim čekali su duže pod sedam godina.




– Poštujemo odluku suca. Pričekat ćemo, nadamo se da će presuda postati pravomoćna. Svakako smo zadovoljni i što gospodin Horvatinčić, prema presudi, više ne smije upravljati motornim vozilima. Korak je to naprijed u odnosu na sve što se zbivalo dosad, ali pričekat ćemo pravomoćnu presudu nakon koje bismo mogli reći da smo potpuno zadovoljni, rekao je Federico Salpietro, sin poginulog talijanskog bračnog para.


Svakako bih, dodao je, zahvalio svima koji su profesionalno radili na ovom slučaju.


– I nadamo se da će pravda pobijediti, rekao je sin poginulog bračnog para Federico Salpietro za 24 sata.



Nakon što je sudac pročitao presudu, Salpietro je na svom facebook profilu ostavio kratku poruku: “Kriv je.”


Ova kratka poruka dočekana je izrazima podrške rodbine i prijatelja poginulog bračnog para i njihove djece.


Prije četiri godine Salpietro je o Horvatinčiću pisao da je lažljivac, a onda otkrio i što se, prema njegovim tvrdnjama, događalo iza kulisa prošlog suđenja.


– Bio je toliko bezobrazan da tuži sudu u Splitu mene i moju sestru Gaiju zahtijevajući odštetu za njegovo plovilo od 214.397,30 eura. On nam, dakle, nezadovoljan smrću naših roditelja, nastavlja stvarati dodatne probleme i ne pomišljajući na to da nam pokuša ponuditi neku reparaciju za svoju krivnju.



To je istina. Osim toga, na sudu je u nazočnosti suca najprije negirao, a zatim, s obzirom na to da je utvrđeno da je on potpisao zahtjev za dobivanje odštete, kazao da je naviknut potpisivati mnoge papire… On je lažljivac i nikad nije ponudio ni eura odštete mojoj obitelji, rekao je sin poginulog bračnog para.


Horvatinčić je pak tvrdio da su djeca poginulih od njega tražila osam milijuna eura.