Istraga traje

DVOJICA MENADŽERA IZ ULJANIKA PUŠTENI KUĆI Sa slobode će se braniti još jedan privedeni

Portal Novilist.hr

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



Nakon cijelog dana provedenog na Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, kući su pušteni Elvis Pahljina i Darko Šorc, koji su u srijedu bili među 12 privedenih u sklopu akcije u Uljaniku i 3. maju, javlja Jutarnji.


Kako je Jutarnjem listu kazao pulski odvjetnik Goran Veljović, koji u ovom slučaju zastupa Elvisa Pahljinu i Veljka Grpca, Županijsko državno odvjetništvo za ovu dvojicu menadžera iz Uljanika i Uljanik plovidbe nije zatražilo istražni zatvor.


Svi ostali osumnjičeni zasad ostaju u Rijeci. Kako pojašnjava Veljović, to ne znači da su Šorc i Pahljina oslobođeni sumnje, piše  Jutarnji.




Novi list neslužbeno doznaje da se u kuloarima nagađa da je mogući treći za kojega Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci nije zatražilo pritvor Eduard Milovan, bivši direktor Uljanik brodogradilišta.


Podsjetimo, u akciji Uljanik, zbog navodne štete od preko 1,2 milijarde kuna, osim Pahljine i Šorca privedeni su bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan, te bivši direktori 3. maja Zdravko Pliško i Domagoj Klarić.


Zbog opsežnosti i složenosti kriminalističkog istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 100 policajaca za ovaj slučaj osnovan je poseban stožer u prostorijama Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka.