DROGA S KARIBA U Crnoj Gori uhićeni hrvatski državljani osumnjičeni za krijumčarenje više od tone kokaina

Hina

foto: portugalska policija

foto: portugalska policija

"Oni su, kako se sumnja, 23. lipnja 2018. s Kariba u Portugal brodom prevozili opojnu drogu kokain, koja je bila skrivena u unutrašnjosti broda. Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 1.200 kilograma opojne droge kokain", navodi se u priopćenju crnogorske policije.



PODGORICA – Crnogorska policija uhitila je danas u Tivtu dvojicu državljana Republike Hrvatske na osnovi Interpolove tjeralice koju je za njima raspisala policija Portugala, a osumnjičeni su za krijumčarenje više od tone kokaina.


Uhićeni M.A. (46) i Ž.B. (53) traženi su radi kaznenog postupka koji se protiv njih vodi zbog sumnje da su trgovali drogom.


“Oni su, kako se sumnja, 23. lipnja 2018. s Kariba u Portugal brodom prevozili opojnu drogu kokain, koja je bila skrivena u unutrašnjosti broda. Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 1.200 kilograma opojne droge kokain”, navodi se u priopćenju crnogorske policije.




Akcija uhićenja je, kako je navedeno u priopćenju, provedena u suradnji s nadležnim službama Portugala i Hrvatske, a akciju su izveli pripadnici sektora za borbu protiv organiziranog kriminaliteta i korupcije crnogorske policije.


Navedeno je da ovaj sektor policije Crne Gore „u vezi s ovim predmetom održava neposrednu komunikaciju s kolegama iz Portugala i Republike Hrvatske”, te da je „realizacija ove ciljane potrage pokazatelj uspješne međunarodne policijske suradnje“.