Hitac iz puške

Bili su u braku 22 godine. Ubojica supruge se brani šutnjom: ‘Znao je što ga čeka, sam se predao…’

Vladimir Mrvoš

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Svi mještani koji su razgovarali s nama, a poznaju nesretnu obitelj, kažu da su smatrali da među supružnicima vlada idila, a nekoliko dana prije tragedije ništa nije odavalo da su se među njima pojavili neki problemi



ČAVLE – Što je navelo A. Š.-a (1950.) da iz čista mira ubije svoju suprugu V. Š. (1972.) dok je sjedila za računalom u njihovoj obiteljskoj kući na Grobniku, za sada nije poznato, jer se osumnjičeni pred sutkinjom istrage branio šutnjom. Određen mu je istražni zatvor od mjesec dana, a odluku je mirno primio.


Znao je što ga čeka kada je to učinio, jer se sam predao u policijsku postaju Specijalne policije, odmah nakon što je počinio taj strašan zločin.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 23. listopada u naselju Podrvanj na području Čavli, spomenuti 69-godišnjak uporabom vatrenog oružja, puške M48, za koju je posjedovao dozvolu, počinio kazneno djelo ubojstva 47-godišnjakinje s kojom je bio u braku pune 22 godine. U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena je pretraga doma i drugih prostorija te vozila osumnjičenika. Pretragom su pronađena i oduzeta dva ručno rađena pištolja i šest komada pripadajućeg streljiva. Pronađene pištolje i streljivo osumnjičeni je neovlašteno posjedovao. Radi se o ručno izrađenom pištolju – olovci, te ručno izrađenoj kuburi.




Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 69-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva i dva kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Osumnjičeni muškarac bio je sudionik Domovinskog rata i legalno je posjedovao pušku s kojom je ubio svoju suprugu.


Prema svim za sada poznatim činjenicama, malo je tko iz kruga obitelji i susjeda mogao naslutiti da bi se takvo što moglo dogoditi.


On je bio umirovljenik, koji je čitav radni vijek proveo u brodogradilištu, a ona je radila u jednom domu za starije i nemoćne osobe. Za njega nikada ne bi rekli da može učiniti takvo što, jer su uvijek izgledali kao sretan par, iako je on bio puno stariji od nje. Više od 20 godina bili su u braku, a to je njemu bio drugi brak i s njom nije imao djecu. Iz prvog braka ima već odraslu djecu. Svi mještani koji su razgovarali s nama, a poznaju nesretnu obitelj, kažu da su smatrali da među supružnicima vlada idila, a nekoliko dana prije tragedije ništa nije odavalo da su se među njima pojavili neki problemi.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…