Na suđenju bivšem šefu

Bebić: Ne znam ništa o prodaji zgrade u Planinskoj

Hina

Prisjetio se da je na stranačkom skupu u Karlovcu prije parlamentarnih izbora 2007. Sanader pozvao nekoliko suradnika povezanih s Hrvatskim šumama, koje su prema prvom dogovoru trebale otkupiti Fiolićevu zgradu u Planinskoj



ZAGREB – Bivši predsjednik Sabora Luka Bebić posvjedočio je danas na suđenju svom bivšem stranačkom šefu Ivi Sanaderu da nije ništa znao o prodaji zgrade u Planinskoj ulici, nakon koje je Sanader od HDZ-ovog saborskog zastupnika i mesara Stjepana Fiolića navodno primio 17 milijuna kuna provizije.


»Oko prodaje nekretnine u Planinskoj ne znam ništa«, kazao je Bebić na zagrebačkom Županijskom sudu.


No, prisjetio se da je na stranačkom skupu u Karlovcu prije parlamentarnih izbora 2007. Sanader pozvao nekoliko suradnika povezanih s Hrvatskim šumama, koje su prema prvom dogovoru trebale otkupiti Fiolićevu zgradu u Planinskoj, ali su u međuvremenu odustale.




Na sastanku su uz Bebića, koji je tada bio potpredsjednik Sabora i član Upravnog vijeća Hrvatskih šuma, bili i direktor te javne tvrtke Darko Beuk, ministar Petar Čobanković i predstojnik nekadašnjeg vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.


»Sanader je bio vrlo ljut na Beuka, možda i previše«, prisjetio se Bebić. Dodao je da je Sanader tada Beuku kazao da o prodaji zgrade treba razgovarati sa sindikatima koji su se protivili.


Bebić je rekao da se o zgradi u Planinskoj nikada nije razgovaralo ni na Upravnom vijeću HŠ-a, koje je održavalo tek dvije do tri sjednice godišnje.Potpredsjednik Sanaderove vlade Slobodan Uzelac posvjedočio je da je o problemu kupoprodaje zgrade u Planinskoj saznao iz medija.

»To je na vladi prošlo kao jedna od brojnih točaka, mimo moje posebne pozornosti«, rekao Uzelac, koji je objasnio i kako su se donosile odluke te na koji je način usvajan dnevni red na užem kabinetu vlade.


Rekao je i kako se ne sjeća da je Sanader o kupoprodaji zgrade u Planiskoj govorio na užem kabinetu ili na sjednici vlade.


Uz Sanadera i Fiolića, na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo ministarstvo Petra Čobankovića, koji je nakon priznanja nedjela i nagodbe s Uskokom osuđen na rad za opće dobro.


Suđenje se nastavlja 15. siječnja kada bi trebali svjedočiti Vitomir Begović, Gordana Colnar iz sindikata Hrvatskih šuma te Vesna Dejanović. Bebić: ne znam ništa o prodaji zgrade u Planinskoj