Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 2
Sutra: 24° 24° 2
25. kolovoza 2019.
Ispis članka: ANALIZA DEFINITIVNO POTVRDILA 'Pronađeni posmrtni ostaci pripadaju nestaloj Francuskinji' - Novi List

NoviList.hr

ANALIZA DEFINITIVNO POTVRDILA 'Pronađeni posmrtni ostaci pripadaju nestaloj Francuskinji'

Anne Cecile Pinel

16. siječanj 2018 16:09

Napisao: P. N.

Nesretna Francuskinja je na festivalu psihodelije pored Slunja bila s prijateljicom. Navodno je prije nego je odšetala iz festivalskog kampa uzela LSD i plesala. Nakon toga joj se izgubio svaki trag

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Danas je stigla definitivna potvrda - posmrtni ostaci pronađeni prije devet dana pored napuštene kuće u Tržiću Tounjskom pripadaju Anne Cecile Pinel, Francuskinji koja je u srpnju 2014. nestala tijekom festivala Memento Demento kod Slunja.

- Povodom više upita novinara zaprimljenih u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, ovo državno odvjetništvo u mogućnosti je odgovoriti da je danas zaprimilo nalaz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Iz spomenutog nalaza Zavoda proizlazi kako je provedena molekularno-genetska analiza posmrtnih ostataka nepoznate osobe pronađenih 7. siječnja 2018. u mjestu Tržić Tounjski, zaseok Ključ, te kako navedeni posmrtni ostaci pripadaju državljanki Republike Francuske (1991.), priopćili su danas iz DORH-a.

Nesretna Francuskinja je na festivalu psihodelije pored Slunja bila s prijateljicom. Navodno je prije nego je odšetala iz festivalskog kampa uzela LSD i plesala. Nakon toga joj se izgubio svaki trag, a opsežna i višednevna potraga prije četiri godine nije dala rezultate. Sve do 7. siječnja kad su tijelo nestale djevojke slučajno pronašli lovci.