Veliko priznanje hrvatskoj odbojkašici

Samanti Fabris nastup na All stars utakmici

Kristian Sirotich

Drugu godinu za redom Rijeka će imati predstavnicu, nakonIvane Miloš među zvijezdama će biti Samanta Fabris



RIJEKA  Iako je ženska reprezentacija nedavno osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu, odbojkaško prvenstvo u Hrvatskoj je započelo na marginama svih sportskih zbivanja. Kako to rade naši susjedi?


U Italiji će, primjerice, nova sezona započeti danas i to All Stars utakmicom sav prihod s koje će biti doniran Zakladi Umberto Veronesi (11 nobelovaca čini njihov počasni odbor), osnovanoj 2003. godine s ciljem planiranja, konkretnosti, strasti i nepokolebljive predanosti u borbi za zdravlje i dobrobit drugih.


Utakmica će se igrati u dvorani Pallabigi u Reggio Emiliji, a igrat će 24 odbojkašice s pozivnicom, 24 po mišljenju mnogih najveće talijanske odbojkaške zvijezde. Ono što će je učiniti posebnom jest i da će imati hrvatski pečat, u ekipi »crvenih zvijezda«, koja će se suprotstaviti »crnim zvijezdama«, igrat će i Samanta Fabris. Drugu godinu zaredom Rijeka će tako imati predstavnika na spektakularnoj utakmici, prošle godine u ekipi zvijezda bila je i Ivana Miloš.




– Nisam očekivala poziv jer sam tek prošle godine došla u Italiju – iskreno će iz Modene poručiti Samanta Fabris, najveće hrvatsko otkriće na nedavnom Europskom prvenstvu u Njemačkoj i Švicarskoj, a dobre igre s eurosmotre, kao i prošle sezone u Torinu, sigurno su pridonijele pozivu za današnju utakmicu.


– Istina, imala sam i dobru sezonu u Italiji, ali i dobar nastup na Europskom prvenstvu, međutim, svejedno sam se iznenadila kad sam saznala da sam pozvana – nastavit će Samanta, koja će ove sezone nositi dres Modene, novoosnovanog kluba od kojeg će se ove sezone mnogo očekivati.


– Još uvijek to nije to, ozlijedile su nam se dvije važne igračice, ali sve smo bolje i bit ćemo sve bolje kada prvenstvo krene – iz Modene će poručiti Samanta.