Nadoknadili minus

Polufinale kupa u odbojci: Riječani preokretom došli do slavlja

Denis Frančišković

Ffoto: Roni Brmalj

Ffoto: Roni Brmalj

Sisak – Rijeka 2:3 (25:21, 25:18, 20:25, 21:25, 7:15). Zadovoljni smo jer smo pobijedili, imamo 2:0 prednosti uoči uzvrata, no nije nam ovo trebalo, namučili smo sami sebe – kaže Velimir Liverić



RIJEKA Prva utakmica polufinala Kupa Hrvatske za odbojkaše: Sisak – Rijeka 2:3 (25:21, 25:18, 20:25, 21:25, 7:15). SD Brezovica. Gledatelja: Suci: Zamlakar (Belje) i Rakin (Osijek). Delegat: Fikret Bajrić (Sisak).


SISAK: Basta, Šajnić, Pešut, Velić, Išek, Alić, Jurić, Alihodžić, Tepavac, D. Jakšić, F. Jakšić, Duraković. RIJEKA: Pavlović, Šćulija, Ličina, Jurišić, Martić, Osojnak, Čule, Đorđević, L. Lasić, Janjanin, Cibić, Sušanj, Smiljanić, Jurčević.

Odbojkaši »Rijeke« velikim su preokretom došli do slavlja u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Hrvatske, za nešto manje od dva sata Riječani su slomili žilavi otpor »Siska« koji je pomalo neočekivano poveo 2:0 u setovima. No, nakon »jezikove juhe« trenera Velimira Liverića i pravovremenog buđenja bijelo-plavi s Trsata su sredinom trećeg seta prelomili igru i odlijepili se na nedostižnih 15:19 te sigurno priveli tu dionicu igre u svoju korist.


U četvrtom setu mini serija odvela je goste na plus pet (10:15), sigurnom igrom do kraja je stiglo izjednačenje, a zatim furiozna završnica. Na semaforu je u posljednjoj dionici zasvjetlilo 1:5 za »Rijeku«, nakon čega je uslijedila serija 2:6 u kojoj su plavo-bijeli iskoristili već prvu meč loptu.




– Zadovoljni smo jer smo pobijedili, imamo 2:0 prednosti uoči uzvrata na Trsatu koji se igra 13. prosinca. No, nedopustivo je da tako slabo odigramo prva dva seta, bez zalaganja, s puno pogrešaka – ističe trener Velimir Liverić i dodaje: – Vratili smo se kada je bilo najvažnije.


Dečki su se »kliknuli«, odigrali smo posljednja tri seta u jednom dahu. Kako je utakmica odmicala tako smo igrali svoju prepoznatljivu igru s puno dobrih blokova i smečeva. Neki su se već vidjeli u finalu, a opuštanje ne donosi dobro. Nije nam ovo trebalo, namučili smo sami sebe u trenutku kad igramo na tri kolosijeka.


Sinoć je odigrana i druga polufinalna utakmica u kojoj je »Mladost Ribola Kaštela« na gostovanju kod »Mladosti« u Zagrebu slavila s 0:3 (26:28, 19:25, 21:25).