OK Rijeka

Osojnak: Moramo potvrditi da prošle sezone nismo slučajno bili treći

Kristian Sirotich

JOŠ UVIJEK NIJE MAKSIMALNO FIT – Luka Osojnak na smeču / arhiva NL

JOŠ UVIJEK NIJE MAKSIMALNO FIT – Luka Osojnak na smeču / arhiva NL

A zašto ne bismo pokušali otkinuti i pokoji bod favoritima i napasti drugo mjesto? Uostalom, i mi smo iskusniji za jednu sezonu, kvalitetniji. Sada što prije treba uloviti formu jer moramo dostojno prezentirati Rijeku i u Europi – kaže Osojnak



Prošle sezone bio je jedan od najučinkovitijih napadača lige, u ovu baš i nije najbolje zakoračio. Luka Osojnak, primač odbojkaša Rijeke, na pripremnom turniru uoči početka sezone u Sloveniji ozlijedio je skočni zglob, što je i njemu i njegovim suigračima uvelike otežalo otvaranje prvenstva.


– Sada sam na devedeset posto. Još uvijek nisam maksimalno fit, ali je dobro. Skočni zglob mi je stradao, malo sam ispao iz forme, ali lagano se vraćamo. Iako, to se baš ne vidi iz priloženog – reći će Luka Osojnak, ujedno aludirajući na poraz kojega su Riječani minuloga kola doživjeli u Zagrebu na gostovanju kod momčadi Medicinara, novaka u Superligi.


– Ma, baš smo bili katastrofa. Zaslužili su pobjedu. Medicinar je ekipa sastavljena od iskusnih igrača, igrali jako dobro, a nama je jednostavno bio takav dan. Ništa nam nije išlo po planu. Nadam se da je to jedna utakmica koja se morala desiti, kao ona prošle sezone protiv Šibenika. Da smo ih trebali dobiti to je istina, ali da nisu bez veze momčad dokazuje i njihova prekjučerašnja utakmica protiv zagrebačke Mladosti, koja ih je dobila u pet setova. Međutim, apsolutno prihvaćamo krivicu za taj poraz, umjesto da nastavimo kao u prvom seetu mi smo stali, a kada su osjetili da mogu više ih nismo uspjeli zaustaviti – iskren je Osojnak, koji jako dobro zna da ih vrlo sličan suparnik očekuje i sutra na Trsatu.


Oprez




Od 17.30 sati Riječani u Dvorani mladosti dočekuju Sisak, momčad što je sve samo ne jednostavan suparnik. Da je tome tako najbolje dokazuju njihovi rezultati. Imaju, doduše, ove sezone već dva poraza, ali su prvenstvo otvorili protiv dviju najjačih hrvatskih momčadi. I pritom su uzeli jedan set zagrebačkoj Mladosti i dva braniteljima naslova, odbojkašima Mladosti Ribola Kaštela. Dakle, razloga za oprez u riječkom taboru ima na pretek.


– Definitivno neće biti lak suparnik, očekuje nas teška utakmica. Ostao im je Tepavac, koji je silno neugodan igrač, a i malo su se pojačali u odnosu na prošlu sezonu i dobili dubinu. Naravno, uvjeren sam da smo i mi mnogo kvalitetnija momčad i ako odigramo onako kako znamo ne bi smjelo biti problema. Dakle, sve osim tri boda za nas bio bi neuspjeh – kazat će Osojnak, koji vjeruje da on i njegovi suigrači ove godine moraju pokušati napraviti i jedan dodatni rezultatski iskorak.


Zagrepčani favoriti


– Treće mjesto je najmanje što očekujem ove sezone, jednostavno moramo potvrditi da prošle sezone nismo slučajno bili treći. Međutim, čak mislim da se može i Kaštelu izazvati jer nisu tako kvalitetni kao lani. Po meni, zagrebačka Mladost je prvi favorit ove sezone za naslov. Dakle, sve ispod trećeg mjesta i polufinala Kupa za nas bi bio neuspjeh. Sigurno će biti teže nego lani, ali realno gledano, treći bismo morali biti. A zašto ne bismo pokušali otkinuti i pokoji bod favoritima i napasti drugo mjesto? Uostalom i mi smo bolji nego lani, iskusniji za jednu sezonu, kvalitetniji. Vidjet ćemo kako će to sve funkcionirati, sada samo što prije treba uloviti formu jer moramo dostojno prezentirati Rijeku i u Europi – podsjetit će Luka budući da Riječane za mjesec dana očekuje prva utakmica u Kupu CEV-a. Suparnik je momčad Jedinstva iz Bijelog Polja, prva utakmica igra se u Rijeci.


– Gledali smo ih, dobra su ekipa, usudio bih se reći kvalitetom na razini zagrebačke Mladosti. Odlično igraju, ne griješe puno, vjerujem da će biti jako zanimljivo i da će u uživati i ljubitelji odbojke. Inače u Bijelom Polju imaju veliku podršku, ne bih se čudio da njihovi navijači dođu i u Rijeku. A bilo bi lijepo da se dvorana napuni kao protiv Mladosti prošle sezone – zaključit će Osojnak.