Superliga

Odbojkaši ‘Rijeke’ u derbiju kola poraženi od lidera

Kristian Sirotich

Rijeka – Mladost 1:3 (18:25, 25:20, 19:25, 16:25). U utakmici koja je tek na trenutke sadržavala rezultatsku neizvjesnost, gosti su bez prevelikih poteškoća upisali bodove



RIJEKA Utakmica 12. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost 1:3 (18:25, 25:20, 19:25, 16:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 150. Suci: Jurković i Ramić (oboje Sisak). Delegat: Stipaničev (Rijeka).


RIJEKA: Pavlović 6, Ličina 1, Jurišić 14, Martić, Osojnak 15, Čule, Đorđević, Lasić 5, Banko, Janjanin, Cibić 3, Sušanj, Smiljanić (L), Jurčević (L).


MLADOST: Jurić, Nikačević 16, Mitrašinović 3, Bakonji, Sedlaček 27, Šarčević, Hanžić, Anić, Marelić 11, Krnić 1, Dukić 10.




Napad poeni:  Rijeka 36, Mladost 55. Blok poeni:  Rijeka 5, Mladost 8. Servis poeni: Rijeka 3, Mladost 5. Servis greške: Rijeka 9, Mladost 14. Neforsirane greške: Rijeka 13, Mladost 16.


Odbojkaši »Rijeke« porazom su otvorili drugi dio sezone. U derbiju kola Riječani su nadigrani od lidera, što samo po sebi i nije bilo neočekivano. U pomalo čudnoj utakmici, koja je tek na trenutke sadržavala onu rezultatsku neizvjesnost i draž derbija, gosti su bez prevelikih poteškoća upisali nova tri boda. Kako su utakmicu otvorili tako su je i priveli kraju, s izuzetkom druge dionice kada su se i oni malo opustili, što je domaća momčad spretno iskoristila.


Loš prijem Riječana i dobre servis dionice gostiju obilježile su početak utakmice. Predvođeni razigranim Markom Sedlačekom, najučinkovitijim igračem susreta, gosti su zarana stekli značajnu bodovnu zalihu pa prvi set niti u jednom trenutku nije bio upitan. No, uljuljkani u sigurno otvaranje Zagrepčani su bitno »popustili«, zaredali su pogreške na servisu i u igri, što se moralo odraziti na rezultatu. Naročito zbog činjenice da su Riječani u drugom setu besprijekorno primali servis, pa su do izražaja mogli doći i Jurišić i Osojnak, ali i mladi srednjak Fran Pavlović, koji je sinoć odgirao svoju prvu utakmicu u postavi od početka do kraja. I to je sasvim solidno odradio (6 poena, 2 bloka, 1 as).


Privid rezultatske neizvjesnosti održao se još i na otvaranju treće dionice, Riječani su se do tehničkog time outa držali na poen, dva zaostatka. No, onda je Sandro Dukić, Opatijac u redovima »mladostaša«, jednim blokom zaustavio Cibića, dodao još jedaan as i uz dvije pogreške domaćina dionica je bila prelomljena. U četvtom setu Riječanima kao da je ponestalo inspiracije pa je izostalo bilo kakve rezultatske neizvjesnosti.


Momčadi Velimira Liverića ovo je bila prva utakmica nakon pauze i dobra provjera za testove što im slijede. Riječani već u srijedu igraju finale Kupa protiv »Mladosti Marina Kaštela« na njihovu terenu. Riječani su daleko od favorita, ali budući da se igra samo jedna utakmica, sve je moguće.