Dokazani stručnjak

Lovrinov preuzeo žensku reprezentaciju: Otkrio planove za Europsko prvenstvo

Hina

Igor Lovrinov, Foto: V. KARUZA

Igor Lovrinov, Foto: V. KARUZA

Nisam dvojio niti jednog trenutka. Počeo sam pakirati kofere čim su mi javili kako stvari stoje. Tu nije bilo prostora za okolišanje, to je bila moja dužnost – rekao je Lovrinov



Nakon naprasnog odlaska sada već bivšeg izbornika Miroslava Aksentijevića iz, kako je službeno rečeno, osobnih razloga, riječki stručnjak Igor Lovrinov ovog je utorka službeno preuzeo klupu hrvatske ženske odbojkaške reprezentacija koja u srijedu putuje u Azerbejdžan, gdje će se pripremati za nastup na Europskom prvenstvu (22. rujna do 1. listopada).


– Našli smo se u kriznoj situaciji i trebalo je pronaći hitno rješenje. Budući da sam na raspolaganju, kao izbornik svih mlađih dobnih kategorija, izbor je pao na mene. Nisam dvojio niti jednog trenutka. Počeo sam pakirati kofere čim su mi javili kako stvari stoje. Tu nije bilo prostora za okolišanje, to je bila moja dužnost – rekao je Lovrinov na press konferenciji HOS-a, održanoj ovog utorka u zagrebačkom hotelu Antunović.


Suvišno je objašnjavati da mu je na raspolaganju jako malo vremena za ozbiljnije zahvate na igri reprezentacije. Hrvatsku 22. rujna očekuje prva utakmica Skupine B s Bjelorusijom, a u iduća dva dana na rasporedu su ogledi s Gruzijom i Italijom. Tri prvoplasirane reprezentacije plasirat će se u iduću fazu natjecanja, što će reći da samo jedna napušta Europsko prvenstvo nakon razigravanja u skupini.




U svemu tome veliki plus bi trebalo predstavljati bogato iskustvo i rezultati iza Lovrinova. Naime, on je bio izbornik na Europskom prvenstvu 2013. godine, kada je Hrvatska osvojila peto mjesto. U skupini su uknjižene pobjede nad Azerbejdžanom (3:0) i Bjelorusijom (3:0) te poraz u srazu s Rusijom (3:1). Osmina finala donijela je pobjedu nad Nizozemskom (3:2), a u četvrtfinalu je prejaka bila Njemačka (3:0), koja je na kraju osvojila srebrnu medalju, iza Rusije.


– Teško mi je reći koji je naš konačni domet na ovom Europskom prvenstvu jer tek sam pogledao neke snimke naših pripremnih utakmica. Međutim, imamo dobru ekipu, i zato mislim da skupinu moramo proći pod “mus”. Plasman u četvrtfinale bio bi jako lijepi uspjeh – zaključio je 54-godišnji stručnjak.