Riječanke uvjerljive

DOBAR POČETAK Odbojkašice Rijeke u doigravanje krenule pobjedom

Kristian Sirotich



RIJEKA Prva utakmica četvrtfinla doigravanja odbojkašica: Rijeka CO – Olimpik 3:0 (25:21, 25:13, 25:20). Dvorana mladosti. Gledatelja: 150. Suci: Jurković i Pavičić (oboje Sisak). Delegat: Stipaničev (Rijeka).


RIJEKA CO: Cvitković, A. Popić 13, Bačvarova, Barać 5, Fabulić (L), Tomić 9, Vrban, Milosavljević, Boban 12, T. Popić, Francetić, Šćulac 8, Mioč 7, Cvijić (L).


OLIMPIK: Uzelac 7, Jularić, Šandrk 2, Rimac, Toplek (L), Radanović 12, Martiničić (L), Pavić 3, Barić 9, Krmpotić, Butković, Deak 1, Milinković.




Napad poeni: Rijeka CO 34, Olimpik 24. Blok poeni: Rijeka CO 10, Olimpik 6. Servis poeni: Rijeka CO 11, Olimpik 3. Servis greške: Rijeka CO 11, Olimpik 6. Neforsirane greške: Rijeka CO 8, Olimpik 13.


Tek nešto više od sat vremena trebalo je odbojkašicama Rijeke CO da doigravanje otvore pobjedom i steknu veliku prednost uoči subotnjeg uzvrata u Zagrebu. Kada bi kao mjerilo poslužila dva ovosezonska ligaška ogleda s Olimpikom, ispalo bi da su Riječanke večeras na Trsatu slavile pomalo neočekivano uvjerljivo, no to bi bilo daleko od istine jer su ovoga puta na pravi način iskoristile sve svoje kvalitete.


Pravi pristup


– Čestitam curama na igri i ostvarenoj pobjedi – kaže Krešimir Jurić, trener Riječanki. – Znam da nas u subotu u uzvratnom susretu očekuje potpuno nova utakmica, ali vjerujem da će za plasman u polufinale doigravanja biti dovoljno ponoviti igru iz ove utakmice. Naravno, uz pravi pristup i maksimalnu ozbiljnost. Još kada bi svaka cura u pojedinim segmentima dala malo veći obol nikakvih dvojbi ne bi bilo.Nikakvih dvojbi ionako nije bilo. Osim možda djelomično u trećem setu. U prvim dvjema dionicama Riječanke su posao odradile rutinski. Odmah od početka utakmice napale su gošće servisima, odvojile ih od mreže i lakoćom gradile i održavale stečenu prednost. U prvom setu gošće do tehničkog predaha nisu bile u jako ozbiljnom zaostatku samo zahvaljujući nekim riječkim darovima (12:8), drugi set je praktički u tom periodu bio riješen. U prvom setu ključnu su rolu u odvajanju odradile Astrid Popić i Lea Boban, u drugom Natalija Tomić blokovima na Ivani Uzelac i odličnom dionicom na servisu. – Većim dijelom utakmice smo jako dobro napadali servisom pa su i naše djevojke na bloku mogle doći do izražaja. Doduše, pokušali su to oni i nama napraviti, ali ipak mi mamo više raznovrsnijih igračica od njih. I to je bilo presudno – reći će Jurić.

Mali poticaj


Jedino je treći set donio tračak neizvjesnosti, što zbog riječkog opuštanja, što zbog činjenice da djevojke iz Zagreba više nisu imale što za izgubiti. Prvo rezultatsko odvajanje gošći (1:4) Riječanke su lakoćom anulirale (4:4), ali onda je uslijedila nova serija gošći preko Sare Radanović i servisa Doris Barić (6:12) pa su domaće cure morale svojski zapeti. Imale su Zagrepčanke priliku i za veću prednost, ali je Sara Barać sjajnom reakcijom obranila jedan napad Barićeve, a Lea Boban smanjila zaostatak pa je i prednost Olimpika polako počela kopniti. Doduše, gošće su se držale do 12:16, a onda je pak na scenu stupila Ivana Šćulac i prvo silovitim zakucavanjem pored dvojnog bloka, a onda i blok-poenom, suigračice povela u preokret vrijedan uvjerljive pobjede..– Previše smo griješili, previše darujemo suparnika pa to onda u našu igru unese neku nepotrebnu nervozu. Trebao nam je neki mali poticaj, možda je to baš bila ona obrana Sare Barać – zaključit će na kraju ipak zadovoljni Krešimir Jurić.