Počeo je mercato

ZG MEDIJI: Rijeka dovodi Jana Lecjaksa umjesto Leonarda Žute na lijevu stranu svoje obrane

Portal Novilist.hr

Jan Lecjaks/L. STANZL/PIXSELL

Jan Lecjaks/L. STANZL/PIXSELL

 Izvori bliski klubu off the record daju i slijedeću informaciju: ode li Žuta, Rijeka će iz Lokomotive dovesti Jana Lecjaksa (28 god), a ako ponuda koja se ne odbija stigne za Hebera, bijeli će iz Istre 1961 dovesti Ramona Miereza (21 god), pišu 24sata.hr.



RIJEKA Izvori bliski klubu off the record daju i slijedeću informaciju: ode li Žuta, Rijeka će iz Lokomotive dovesti Jana Lecjaksa (28 god), a ako ponuda koja se ne odbija stigne za Hebera, bijeli će iz Istre 1961 dovesti Ramona Miereza (21 god), pišu 24sata.hr. Prva su to imena koja se povezuju uz riječkoga prvoligaša kada je u pitanju zimski prijelazni rok. Mogući odlazak Žute i Hebera nije novost. Lijevonogi branič odbio je produžiti ugovor koji ističe ovoga ljeta pa se njegov odlazak ove zime nameće kao potpuno logičan potez posebno ukoliko doista na Rujevicu stigne neka ponuda naslovljena na nekadašnjeg makedonskog reprezentativca. Od Heberove prodaje pak u riječkom prvoligašu očekuju puno, nekoliko milijuna eura koji bi pokrili budžetske rupe ili kreditne obveze. 


Upitno je, međutim, koliko ova priča oko dovođenja njihovih zamjena drži vodi neovisno o tradicionalno dobrim poslovnim odnosima između Rijeke, Lokomotive i(li) Dinama. Rijeka je posljednjih godina uglavnom dovodila relativno mlade igrače kojima je oživljavala karijeru i onda zarađivala od njihove (pre)prodaje. Lecjaks ima 28 godina, odnosno nije u godinama kada se od njegove prodaje kroz godinu, dvije može nešto opipljivije zaraditi, a ne treba smetnuti s uma da ima vrlo dobar ugovor s Dinamom (u Lokomotivi je na posudbi) kojega u trendu smanjivanja ugovornih obveza i budžeta na Rujevici teško mogu podnijeti. Osim naravno ako Lecjaks nije dio nekoga širega paketa pa će modri u jednom dijelu plaćati njegove igre u dresu Rijeke kao što to čine u slučaju Lokomotive. 


Argentinac Mierez je s druge strane upravo ono što je Rijeka dovodila tijekom prijašnjih prijelaznih rokova: mlad i perspektivan napadač u usponu. Međutim, problem je što dvadest i jednogodišnji Argentinac nije igrač Istre 1961. U Pulu je stigao pod patronatom Alavesa na posudbu iz argentinskog Tigresa  s kojim ga veže ugovor do ljeta 2020. godine. Pitanje je može li Rijeka ući u otkup ugovora, odnosno u posao gdje treba zadovoljiti apetite igrača, Alavesa i Tigresa. Jasno, uvijek je moguća opcija posudba, no to znači da će Alaves lišiti usluga napadača svoju hrvatsku podružnicu kojoj treba svaki igrači da se spasi od drugoligaške provalije. Sezona nogometnih ćakula na mercatu je počela, vrijeme će pokazati što je istina, a što će ostati u sferi nagađanja.