Doigravanje vaterpolista

Vaterposti Primorja EB večeras protiv Zadra kreću u borbu za sedmo mjesto

Igor Duvnjak

Igor Hinić, trener Primorja EB/Foto Arhiva NL

Igor Hinić, trener Primorja EB/Foto Arhiva NL



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banje još »sitno broje«, večeras u Zadru ulaze u završnicu svoje duge sezone u kojoj im nije uspio povratak u A1 Regionalnu ligu nakon čega je Solaris bio uspješniji od njih u prvom krugu razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta u hrvatskom prvenstvu. Puleni trenera Igora Hinića večeras igraju prvi od dva susreta sa Zadrom za sedmo i osmo mjesto u sezoni u kojoj su uz ostalo imali i dosta pehova sa ozljedama. Niti u sam finiš ne ulaze kompletni, nemaju već duže vremena oboljelog kapetana Duje Peroša.


– Mislim da na kraju to eventualno sedmo mjesto nije realno. Nekako naime mislim da smo zaslužili puno više – kaže ocjenujući učinak svoje momčadi riječka centarska nada Lovro Paparić, jedan od onih koji je duže vremena bio izvan stroja radi ozljede ali je oporavljen ipak bio na raspolaganju u drugom dijelu sezone. – Uložili smo puno više truda i dobro smo odigrali. U ovoj posljednjem nadigravanju sa Šibenčanima smo bili jako dobri i taktički i fizički. U posljednjim četvrtinama se vidjelo da smo ih nadjačali i plivački, ali nešto je krenulo nizbrdo, primili smo ta tri – četiri gola i izgubili smo tu utakmicu.


Lovro i suigrači moraju, htjeli ne htjeli zaboraviti na utakmice sa Solarisom nastojeći sa Zadrom pokazati svoje najljepše lice.




– Ostaju nam sada te utakmice sa Zadrom. Nastojat ćemo dati sve od sebe, odigrati kako treba kako bi završili sezonu pobjedama, onako kako nam je trenutno najbolje moguće.


Riječani su puni optimizma uoči večerašnjeg gostovanja.


– Definitivno, mi smo favoriti, tu nema dvojbe. Normalno, zna se ona da je lopta okrugla. Treba stoga ući u utakmicu punom snagom da nas netko ne iznenadi.


Utakmica u Zadru počinje večeras u 20 sati.