Regionalna liga

Vaterpolisti Valjeva večeras na Kantridi, a domaćini imaju samo jednu želju

Igor Duvnjak

Ekipa je spremna da ovu godinu zatvorimo pobjedom i dobrom utakmicom – kaže napadač Riječana Srđan Aksentijević



RIJEKA Mlada ekipa vaterpolista »Primorja Erste banke« na svom bazenu večeras zaključuje natjecateljsku godinu domaćom utakmicom s »Valjevom Gorenje«. U proteklih sedam nastupa primorjaši su gubili u gostima, dok su osvajali bodove na svom bazenu. Izuzetak je jedino gostovanje »Radničkog« u Rijeci, koji je otišao s bodovima u Kragujevac. O večerašnjoj utakmici na konferenciji za medije govorili su trener »Primorja EB« Igor Hinić i ljetošnje pojačanje Riječana Srđan Aksentijević.


– »Valjevo Gorenje« je suparnik koji je na ljestvici do nas, svojevrsni je to derbi. Utakmica je izuzetno bitna, očekujem tvrdo nadmetanje s obzirom na to da su nam gosti direktni konkurenti za prolazak u gornji ili donji dom, odnosno, plasman među prvih ili preostalih šest momčadi u ligi – konstatirao je kormilar riječke momčadi Igor Hinić. – Mislim da ne moram naglašavati koliki je imperativ pobjede. Naši gosti su ove sezone imali raznolike rezultate, posljednja utakmica »Valjeva« bila je protiv »Šapca« u Kupu Srbije koju su tijesno izgubili. Najbolji igrač je Njegovan, ljevoruki igrač, dobar im je i centar. Također je kvalitetan Tenđer s lijeve strane. Suparnici iz Valjeva imaju također iranskog i japanskog reprezentativca.


Spominjanje Novog Sada, Niša, Šapca, u ovom slučaju i Valjeva, u prošlim je vremenima asociralo na nogomet ili na boks, sada su to centri u kojima se igra vaterpolo. Iz jednog takvog središta dolazi suparnik koji egzotično zvuči riječkim ljubiteljima vaterpola. Napadač Aksentijević i suigrači motivirani očekuju večerašnji ispit nadajući se nužnim bodovima.




– Ovo je izuzetno bitna utakmica koja na našem bazenu ovisi isključivo o nama. Ekipa je spremna da ovu godinu zatvorimo s tri boda, pobjedom i dobrom utakmicom. Nakon toga nam ostaje prostora za rad i pripremu ostalih utakmica do kraja ovog dijela natjecanja. Pozivam sve naše navijače da nas podrže u što većem broju, da ovu godinu zatvorimo kako treba – poručio je Aksentijević.


Susret na Kantridi počinje večeras u 20 sati.