Problem u momčadi

Nezgoda u redovima “Primorja Erste banke”: Vrlić slomio potkoljenicu

Igor Duvnjak

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Mislav Vrlić  stradao je u prometnoj nesreći i bit će odsutan dobar dio sezone. Pomlađena  momčad ostala je bez jednog od potpornih stupova



RIJEKA Mislav Vrlić, bek vaterpolista »Primorja Erste banke«,  slomio je potkoljenicu, čime je nastao itekakav problem u drastično pomlađenoj momčadi trenera Igora Hinića. U vaterpolski nastrojenoj obitelji Vrlić su  tako u kratkom razdoblju  dobra i loša vijest išle vrlo brzo jedna za drugom.


Prvo je nedavno stariji brat Josip, centar »Barcelonete«,  stekao pravo nastupa za  hrvatsku reprezentaciju budući da je  prošla godina dana od njegova igranja za Brazil na Olimpijskim igrama. 


No, mlađi brat Mislav, bek primorjaša, koji je već bio na širem popisu reprezentativaca, doživio je  prometnu nezgodu u kojoj mu je slomljena potkoljenica.




Riječ je o  vrlo teškoj ozljedi, prve prognoze govore čak o više mjeseci odsustvovanja iz momčadi, u kojoj je Vrlić, nakon ljetošnjeg odlaska svih najiskusnijih igrača, trebao biti jedan od potpornih stupova. Vremena za primorjaše nema mnogo, nova uprava kluba s Kantride, popunjena slavnim imenima nekadašnjih igračkih zvijezda,  nastojat će  popuniti veliku nastalu prazninu dovođenjem nekog igrača sa strane.


 – Ova ozljeda Vrlića je ogroman hendikep za našu momčad. Vjerojatno će on biti odsutan dobar dio sezone  – bio je prvi komentar Samira Baraća,  legendarnog kapetana olimpijskih pobjednika  2012. godine,  predsjednika »Primorja EB«. –  Najavili smo oslanjanje na naše mlade snage i rad na duge staze čekajući da one stasaju, osim toga ne raspolažemo nekim znatnim financijskim sredstvima da bismo razmišljali o pojačanjima. Ova iznenadna ozljeda Mislava Vrlića je nešto posebno, dogodila se nesreća koja je otvorila neke probleme. Uvidom u našu školu vaterpola lako zamijetiti da tu imamo dva beka, Marka Blažića i Karla Kovačevića, vrlo mlade igrače koji bi teško sami mogli iznijeti  teret duge i teške sezone. Stoga vrlo ozbiljno razmišljamo o dovođenju jednog uiskusnijeg, kvalitetnog beka.


Izgleda da su na Kantridi nadomak  rješenja, govori se da bi moglo biti riječi o jednom inozemnom igraču. Očekuje se da bi se nešto više o tome moglo čuti početkom tjedna.