Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 3
Sutra: 14° 14° 3
25. travnja 2019.
Ispis članka: Muslim na popisu za Svjetski kup u Kazahstanu - Novi List

NoviList.hr

Muslim na popisu za Svjetski kup u Kazahstanu

Umjesto godišnjeg odmora

8. kolovoz 2014 14:24

Napisao: Igor Duvnjak

Neposredno poslije oporavka od jake upale sinusa, prvotimac Primorja EB uskočio u momčad umjesto ozlijeđenog centra Medveščaka Franka Geratovića 

 Foto: Tea Cimas / CROPIX

RIJEKA  Nakon uzbudljivih srpanjskih dana, koji su na Europskom prvenstvu u Budimpešti hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji na kraju iznjedrili tek razočaravajuće peto mjesto, na redu je kolovoški smiraj u kojem se ovdašnja najbolja selekcija u Šibeniku priprema za Svjetski kup koji je na rasporedu od 19. do 24. kolovoza u kazahstanskom glavnom gradu Alma Ati. Ono »najbolja hrvatska selekcija« valja shvatiti uvjetno jer je čitav niz provjerenih reprezentativaca nakon smotre u Mađarskoj dobio slobodno budući su tamošnjim plasmanom osigurali nastupe na idućem Svjetskom i Europskom prvenstvu te im ovaj FINA Kup ne predstavlja natjecateljski test kao možda nekim drugim konkurentima. Izbornik Ivica Tucak je stoga dao odmor slavnim imenima kao što su kapetan Josip Pavić iz »Mladosti«, »primorjaš« Sandro Sukno, zvijezde »Juga CO« Nikša Dobud i Andro Bušlje te ljevoruki golgeter »Pro Recca« Maro Joković. U ovom slučaju su angažirane neke mlađe snage. 
  

Ništa od odmora

Slobodan je trebao biti i polivalentni napadač »Primorja EB«, Petar Muslim, jedna od istaknutijih hrvatskih »kapica« na Europskom prvenstvu, igrač koji je jednako uspješno prijetio s vanjskih pozicija kao i ulascima na drugog centra. Upravo ta njegova sposobnost igranja na centru ga je vratila u kombinaciju za nastup na Svjetskom Kupu iz razloga što je mladi centar »Medveščaka« Franko Geratović teže ozlijedio rame. Uz to, od centara je ozlijeđen i Luka Lončar iz »Mladosti«. Neizvjesno je hoće li mu napuknuće prsta na ruci, koje je zaradio na EP-u u utakmici s Grčko m onemogućiti nastup u Kazahstanu. Muslim je bio »na čekanju« i u četvrtak je pozvan. U priči treba dodati i činjenicu da splitski reprezentativac »Primorja EB« iza sebe ima dugotrajno hrvanje s bolešću. Riječ je o Muslimovoj upali sinusa s kojom je igrao sve vrijeme na Europskom prvenstvu, »stiskao je zube« i gutao je antibiotike. 

  Kura antibiotika

– Napokon mi je bolje. Popio sam i treću turu antibiotika, liječnici su mi preporučili strogo mirovanje – rekao je Muslim, jedan od olimpijskih pobjednika iz »Primorja EB«, napadač koji je konačno dočekao malo odmora u svome Splitu s obitelji nakon naporne klupske i reprezentativne sezone. 
   – S izbornikom Ivicom Tucakom sam bio u kontaktu, dogovoreno je da ću biti na raspolaganju u slučaju da se netko ozlijedi. Nakon Europskog prvenstva uopće još nisam bio u vodi, u četvrtak je prvi dan kako sam otišao malo na more. Čuvao sam se, pazio da ne močim glavu. 
   Prema dogovoru s vodstvom reprezentacije, Petar Muslim će sam trenirati u Splitu, a reprezentativci će u subotu u Šibeniku zaključiti ovu fazu priprema. Dobit će par slobodnih dana, kada će se skupiti u Zagrebu i tu će im se pridružiti Muslim