Na putu oporavka

‘Jedva čekam povratak u bazen’: Reprezentativni centar Krapić u fazi rehabilitacije

Igor Duvnjak

DOBRE PROGNOZE – Ivan Krapić / Snimio Roni BRMALJ

DOBRE PROGNOZE – Ivan Krapić / Snimio Roni BRMALJ

Operacijom je riješen  problem s ramenom i sada sam pun želje i motiva da se čim  prije vratim  – kaže vrsni sidrun  koji broji dane do povratka u bazen



RIJEKA Riječki reprezentativni centar Ivan Krapić, sadašnji igrač splitskog »Jadrana«, najtrofejniji kapetan u povijesti »Primorja Erste banke«, u dugom ratu s ozljedom ramena ide k pobjedi.


Dok je hrvatska nacija ludovala zbog uspjeha nogometaša, iza njega je bila faza operacije, a onda je samo mogao uzdisati jer nije mogao na Europsko prvenstvo. Sada u Zagrebu marljivo ide na rehabilitaciju nadajući se što bržem povratku u bazen.


– Ozlijedio sam se na finalu Svjetske lige u Budimpešti, još 23. lipnja. Rame mi je iskočilo, puknuo je vez koji ga drži u stabilnosti. Potom sam operiran 11. srpnja u Krapinskim toplicama – podsjeća Ivan Krapić na događaje koje bi najradije zaboravio. – Došao sam u Zagreb, tu ću biti mjesec dana na rehabilitacijskim vježbama u Poliklinici »Artromio« kod profesora Čička, koji me je i operirao. Nakon toga bih trebao početi s laganim plivanjem i trebao bih biti spreman za igranje u studenome.




Nije bilo ugodno naći se u njegovoj koži dok je ozlijeđen pratio put njegovih reprezentativnih suigrača do bronce na Europskom prvenstvu.


– Sigurno da je lakše igrati nego gledati. Dečki su odradili odličan posao, napravili su dobar rezultat, izgubili su samo to polufinale i na kraju su bili treći. Svaka medalja s  velikog natjecanja je uspjeh,  kakvog će biti sjaja ovisi o danu,  pojedincu,  a pita se i suparnika i publiku, sve pomalo. Hrvatski kontinuitet osvajanja medalja je nastavljen  i možemo samo pričati o još jednom uspjehu hrvatskog vaterpola.


Ivan daje sve od sebe u ovoj fazi oporavka, sanjajući o danu kada će se moći pridružiti suigračima u klubu i u reprezentaciji.


– Sigurno da jedva čekam oporavak. U protekle četiri godine, od operacije zgloba na ruci u »Primorju EB«,  nisam imao nikakvih problema. U ovoj godini sam najprije  imao trombozu u ožujku, a onda je na kraju iskočilo van to rame  u nekom duelu. Što je, tu je. Ne možemo sjesti i plakati. Operiran sam, riješio sam taj problem i sada sam pun želje i motiva da se čim  prije vratim.  Ali bit ću strpljiv, slušat ću  upute liječnika. Prognoze su jako dobre, bolje je nego što smo očekivali na početku. Držim se uputa i jedva čekam povratak  jer sam izvan pogona od 1. srpnja. Nisam navikao tako dugo ništa ne raditi. Sada sam na rehabilitaciji, treniram u teretani pod paskom našeg poznatog trenera Pere Kuterovca, radim vježbe koje smijem. Nadam se da ću se i ovog puta, kao i uvijek do sada, uspješno vratiti vaterpolu i biti u stanju u kakvom trebam biti da bih nastavio igru na vrhunskoj razini – poručio je Ivan Krapić.