Centar barakuda

Ivan Krapić: Lijepo se opet vratiti na Kantridu

Igor Duvnjak

ZAHVALA PUBLICI – Ivan Krapić / snimio D. ŠKOMRLJ

ZAHVALA PUBLICI – Ivan Krapić / snimio D. ŠKOMRLJ

Hvala Riječanima što su nas došli pozdraviti. Nema se prilike svakog dana vidjeti na djelu reprezentaciju koja je bila srebrna na Olimpijskim igrama – kaže Krapić



 Hrvatske vaterpoliste očekuje ugodan olimpijski ciklus, bar ako je suditi po prvim zaveslajima. Izabranici izbornika Ivice Tucaka zapaženim su nastupom zagrijali navijače na Kantridi uvjerljivom pobjedom nad Grčkom od pet golova razlike u svom prvom nastupu poslije Igara u Brazilu ostvarivši svoju prvu pobjedu u B skupini Svjetske lige. Među onima kojima je srce jače kucalo na riječkom bazenu je i centar IvanKrapić, dugogodišnji kapetan trofejne ekipe »Primorja EB«, koji se ljetos zaputio u napuljsku »Acquachiaru«.


– Nije me bilo dva i pol mjeseca u Rijeci – kaže IvanKrapić, koji je kao i ostali reprezentativci dijelio autograme najmlađim posjetiteljima na gusto popunjenim tribinama. – Uvijek je lijepo vratiti se na Kantridu, zaigrati pred našom publikom. Hvala Riječanima što su nas došli pozdraviti u ovolikom broju. Nema se prilike svakog dana vidjeti na djelu reprezentaciju koja je bila srebrna na Olimpijskim igrama. Mi smo ih pak počastili dobrom igrom i uvjerljivom pobjedom.


Novi izazovi


Hrvatska je startala munjevito, brzo je povela čak 5:1 i nakon toga je vješto manevrirala ka pobjedi, igrajući umirena visokom prednošću s kvalitetnim suparnikom.




– Ovog puta smo bili kvalitetniji od Grka u svim mogućim segmentima. U utakmicu smo ušli kako treba, dali smo sve od sebe i na koncu smo uvjerljivo slavili.


Krapić je ove godine doživio itekakvu sportsku zadovoljštinu našavši se u reprezentaciji, koja je osvojila srebrno odličje na Olimpijskim igrama.


– To je rezultat za sva vremena hrvatskog vaterpola, hrvatskog sporta općenito. Drago mi je da sam bio dio toga, a ove godine imamo Svjetsko prvenstvo. Osvojili smo olimpijsko srebro, ali sada već gledamo prema naprijed. Pred nama novi izazovi, nove utakmice, nova natjecanja… To je u ovom trenutku jedino bitno.


Krapić je zadovoljan boravkom na novoj, napuljskoj adresi.


– Super mi je. Dolje sam dva i pol mjeseca. Fantastično je, nemam se na što požaliti. Klub je odlično organiziran. Pino Porzio kao trener i njegovi suradnici su me odlično prihvatili. Dečki u ekipi su me prihvatili kao da sam s njima oduvijek. Jezične barijere nemam jer sam i prije govorio talijanski. Grad je predivan, koliko god svašta govorili o Napulju, jako mi se dopada. Snašao sam se, baš uživam u tamošnjem životu.


Primorjaši, sretno!


Donedavni kapetan je upoznat s nastupima bivših suigrača.


– Pratim nastupe »Primorja«. Pružili su dobar otpor »Jugu«, a poraz, kao i onaj od »Egera«, se dogodio s puno jačim suparnikom, koji ima puno bolji roster i veći proračun od »Primorja«. Riječka momčad je odigrala i odličnu utakmicu s Novljanima, nije izgubila, a suparnik je na papiru druga momčad Regionalne lige. Ekipa gura dobro, nadam se da će tako nastaviti. U LEN Kupu igra s »Ferencvarosom«, nadao sam se da će izvući »Posillipo« ili »Canottieri«, da malo dođu u Napulj. Imali bi puno veće šanse za prolaz. Mađarska ekipa je favorit broj jedan za osvajanje LEN Kupa, ali »Primorje« se nema koga bojati, pogotovo na Kantridi. Tu nije lako igrati ni puno jačima od »Ferencvarosa«. U ekipi je dobra atmosfera, trener Igor Pezelj je dobro vodi, želim im svu sreću – zaključuje Krapić.