Riječki dani

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija također se priprema za EP

Igor Duvnjak

MLADOST KAO ADUT – Nikša Savin i Darko Ažić s reprezentativkama

MLADOST KAO ADUT – Nikša Savin i Darko Ažić s reprezentativkama

–  U skupini smo s nedodirljivima Španjolskom i Italijom, te sa Srbijom, Njemačkom i Francuskom, od kojih neku možemo iznenaditi. Imamo vrlo mladu ekipu, uz pet seniorski tu je osam juniorki i dvije kadetkinje



RIJEKA Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija u Rijeci dovršava pripreme za Europsko prvenstvo, koje se igra u Beogradu od 10. do 23. siječnja. Izbornik Nikša Savin i njegov prvi suradnik, Darko Ažić, trener »Primorja Erste banke«, na raspolaganju imaju golmanice Aleksandru Ratković (Primorje EB) i Saru Srhoj, bekove Anamariju Brnas i Juliju Božan (sve Suzuki Bura), Mateu Skelin (Viktorija), centre Terezu Balić (S. Bura) i Leu Gegić, napadačice Dinu Lordan, Petru Bukić, Petru Županić (sve Mladost), Ivanu Butić i Dominu Butić (S. Bura«) te kapetanicu Emmi Miljković iz »Primorja EB«. Anamarija Brnas ima ozlijeđen prst na ruci, ali će ići na EP, pitanje je hoće li moći zaigrati.


– Prije 14 mjeseci, kada je započela ova akcija, nije bio primaran plasman na EP već stvaranje reprezentacije. Uspjeli smo se plasirati, a u Beograd idemo bez imperativa – rekao je izbornik Nikša Savin na konfereciji za novinare. – Naša želja je ostaviti što bolji utisak. U skupini smo s nedodirljivima Španjolskom i Italijom, te sa Srbijom, Njemačkom i Francuskom, od kojih neku možemo iznenaditi. Imamo vrlo mladu ekipu, uz pet seniorski tu je osam juniorki i dvije kadetkinje. 


Reprezentacija se priprema daleko od pozornosti javnosti pod balonom pomoćnog bazena na Kantridi.




– Trenirali smo u Beogradu sa Srbijom, kod njih ženska reprezentacija ima isti tretman kao muška, koja je aktualni prvak svijeta – rekao je Darko Ažić. – U drugom kolu igramo s njima, najavljuju 5.000 gledatelja na utakmici uz TV prijenos. 


Emmi Miljković je igrala na EP-u u Zagrebu, kada je Hrvatska bila domaćin. U konkurenciji osam ekipa Hrvatska je bila posljednja.


– Bolje je nego 2010. godine. Sada smo kolektiv. Ovo će biti nešto totalno drugačije. Možemo postići više nego onda – rekla je riječka kapetanica reprezentacije.