LEN Cup

DRUGI PORAZ U MARSEILLEU Primorjaši izgubili i od BVSC-a, ali ima još nade za Riječane

Igor Duvnjak

Riječani u nedjelju trebaju pobjedu nad Primorcem iz Kotora, pritom se moraju nadati porazu BVSC-a od Marseilla. Pored svega toga moraju misliti i na gol razliku



MARSEILLE Utakmica 2. kola drugog kruga skupine F kvalifikacija za LEN Kup vaterpolista: Primorje Errste banka – BVSC 7:12 (1:3, 3:4, 2:1, 1:4). Plivalište »Pierre Garsau« u Marseilleu. Gledatelja 200.


PRIMORJE ERSTE BANKA: Čubranić, Čunko 1, Brubnjak 1, Putt, Peroš 1, Blažić, Tkač 2, Rakovac, Petrić,Vrlić, Babić 1, Aksentijević 1, Milošević.


BVSC: Gyorke, Czigany, Csapo 1, Szabo 1, Varnai 1, Torok 2, Letai 3, Ambrus 1, Kovacs , Pasztor 1, Meszaros, Sugar 2, Szakony.




Vaterpolisti »Primorja Erste banke« su poslije uvjerljivog poraza od domaćeg »Marseillea« na startu F skupine kvalifikacija za LEN Kup očekivano nadmašeni i od mađarskih favorita, BVSC–a. Na koncu je bilo 12:7. Time, međutim, nije zaključena europska priča “primorjaša”, koji nedjeljnu matineju dočekuju s matematičkim šansama u rukama. Moraju se nadati da će Marseille potopiti BVSC, a onda i sami nadmašiti kvalitetnog suparnika kakav je crnogorski Primorac iz Kotora.


Mađarski predstavnici su već u prvoj četvrtini poveli 2:0; Csapo i suigrači su nakon početnih osam minuta otišli na odmor obećavajućim vodstvom 3:1. U drugoj četvrtini je Antonio Čunko istina smanjio na 3:2 ali su suparnici odgovorili serijom 3:0 i odmakli na 6:2 čime su najavili i konačni rasplet duela. Borbena riječka momčad se međutim nije predavala. Srđan Aksentijević je u trećoj četvrtini sveo zaostatak na minimum pogotkom za samo 7:6. To je međutim izazvalo novu mađarsku reakciju, novu seriju od 3:0 koju je sredinom posljednje četvrtine okončao Ambrus golom za 10:6 čime je u biti priča bila okončana. U obavljanju formalnosti tijekom posljednje četiri minute mađarski sastav je stigao do konačnih 12:7.


– U nedjelju bi se trebao zatvoriti krug po našim željama i nadama da bismo se plasirali u LEN Kup. Imamo teorijske izglede, ali nam gol razlika u međusobnim susretima ne ide na ruku, moramo biti uvjelrjivi s crnogorskim predstavnicima. Naravno da se ne predajemo, igrat ćemo dok imamo šansi – kazao je trener riječke postave Igor Hinić. – U našim prethodnim nastupima je bilo dobrih i loših stvari. Bili smo svjesni onoga što nas očekuje, ova ekipa stječe međunarodno iskustvo, plaćamo školarinu. Moramo misliti i na srijedu i na domaću utakmicu s Radničkim iz Kragujevca. Mi igramo igru koju uvježbavamo, nastojat ćemo ju prikazati i sada s Primorcem, nadam se da ćemo ju uspjeti i ostvariti za pozitivan rezultat. U prethodnoj utakmici 2. kola Marseille je nadmašio Primorca 10:7. Poredak: Marseille 6, Primorac 3, BVSC 3, Primorje EB 0.