Drugoplasirani Trećeligaš

Trener Krka Davor Dželalija: Druga liga nema smisla bez suradnje s Rijekom

Ivan Volarić

PLODNA JESEN – Davor Dželalija / snimio D. ŠKOMRLJ

PLODNA JESEN – Davor Dželalija / snimio D. ŠKOMRLJ

Druga HNL je malo veći zalogaj i treba se poklopiti više faktora. To je, prije svega, kvalitetnija infrastruktura, financije i sportska suradnja s Rijekom – kaže Dželalija



 Pomalo šokantnim domaćim porazom od »Vrbovca« nogometaši »Krka« zaključili su najuspješniju godinu u svojoj sedam i pol desetljeća dugoj povijesti. »Boduli« su prošle sezone izborili ulazak u viši rang natjecanja, osvojili Županijsku kup, te zaigrali u završnici Kupa Hrvatske (ispali su od Lokomotive). Osim toga, u dobrom dijelu trećeligaške sezone bili su na čelu ljestvice, gdje neće prezimiti samo zahvaljujući porazu od »Vrbovca«. Navijači i članovi Uprave »Krka«, koji uglavnom ne propuštaju utakmice riječkoga prvoligaša, nakon utakmice s »Cibaliom« dugo u noć pokušavali su objasniti što se zapravo dogodilo tog subotnjeg poslijepodneva na stadionu »Josip Pepi Uravić«.



Trener »Krka« vjerojatno bi odmah potpisao da sredinom siječnja okupi istu momčad s kojom je zaključio prvi dio sezone.


– Prošle zime ostali smo bez sedam igrača, a samo jednog smo doveli! – govori Dželalija. – Igrači svojim dobrim nastupima skreću pozornost na sebe, mnogi od njih se žele dokazati i to je normalno. Bilo bi idealno da ekipa ostane na okupu i da dovedemo dva, tri pojačanja kako bi i nadalje konkurirali za prvo mjesto. Međutim, znamo da to nije baš realno jer uvijek se dogode neke nepredviđene stvari u pauzi.





Takav dan


– Bio je to jednostavno takav dan… – odgovara Davor Dželalija, trener »Krka«. – Imali smo vodstvo, dvije tri dobre šanse i onda umjesto da završimo utakmicu drugim pogotkom, primili smo dva, tri gola, što svojim greškama, što iz sumnjivog penala. Naravno da se onda utakmica okrene u drugom smjeru, ali nemam nikakvih zamjerki. Dečki su dali sve od sebe! Nama nije išlo, a našim gostima je, s druge strane, sve išlo od ruke.


Da je »Vrbovec« doživio sudbinu većine gostiju krčkog stadiona ove sezone, Dželalijina momčad zaključila bi jesen na diobi prvoga mjesta s »Vinogradarom«. Ekipa iz Mladine bila bi u prednosti samo zahvaljujući boljoj gol razlici.


Više faktora


– Bilo bi lijepo da smo drugi zbog lošije gol razlike, a ne zbog tri boda zaostatka iako to ne predstavlja neki veliki zaostatak. Nije se toliko izgubilo. Sve u svemu, polusezona je uspješna, jedna od boljih »Krka«! U vrhu smo, bili smo u završnici Kupa Hrvatske, u polufinalu smo županijskog Kupa, dobro smo se prezentirali u utakmici protiv »Rijeke«, ali i cijele ove godine, posebno jesenas. Postali smo stabilni trećeligaš i praktički postali drugi klub u županiji.


»Boduli« su se nedvojbeno prometnuli u drugu nogometnu »silu« u riječkom bazenu nakon prvoligaša s Rujevice, a svojim rezultatima stigli su i na prag Druge HNL. Proljeće bi u tom smislu moglo donijeti sobom mnoge odgovore.


– Druga HNL je malo veći zalogaj i treba se poklopiti više faktora. To je prije svega kvalitetnija infrastruktura, financije i sigurno sportska suradnja s »Rijekom«. Bez jednog od ta tri faktora nema smisla ni razmišljati o Drugoj HNL. Kada bi se to sve posložilo onda bi se moglo razmišljati drugačije. Mi smo tu da na terenu pokažemo što zaslužujemo, a onda će drugi odlučivati o tome dali će se iskoristiti prilika koja će se eventualno ukazati – rekao je Dželalija, koji će raspustiti momčad nakon nastupa na Dvoranskom prvenstvu županije.