ATP Finale

Trijumf Dimitrova: Ubilježio svih pet pobjeda i zaradio maksimalnih 2.549 milijuna dolara

Hina

Reuters

Reuters



Bugarski tenisač Grigor Dimitrov pobjednik je završnog ATP mastersa osam najboljih tenisača svijeta u Londonu nakon što je u finalu svlada Belgijanca Davida Goffina s 7-5, 4-6, 6-3. 


U uzbudljivom dvoboju dvojice debitanata na ATP finalu više živaca je pokazao Dimitrov koji je postao prvi tenisač nakon Španjolca Alexa Corretje koji je u prvom nastupu odmah osvojio završni masters. Prvi bugarski tenisač uopće na mastersu u Londonu je ubilježio svih pet pobjeda te je zaradio maksimalnih 2.549 milijuna dolara i 1500 ATP bodova. 


Susret je započeo s čak tri izgubljena servisa, šesti tenisač svijeta Dimitrov je vratio “break” za 4-4, a u 12. igri je po treći puta oduzeo servis Belgijancu. Goffin, kojeg sljedeći vikend očekuje i finale Davis Cupa, je u drugom setu igrao bolje i napravio jedini “break” za poravnanje u setovima. U odlučujućem setu je Dimitrov još podigao razinu svoje igre, poveo je s 5-2 i potom nije iskoristio tri vezane meč-lopte na servis Goffina. Još jednu meč loptu Bugarin je propustio u sljedećem gemu, a na petu loptu za meč Goffin je lagani volej poslao u mrežu. 




Dimitrovu je ovo peta pobjeda u šest međusobnih srazeva s Goffinom, a trofej u Londonu  mu je četvrti ove sezone i osmi u karijeri.