Polovičan učinak

TURNIR U MADRIDU Marin Čilić prošao Nijemca Struffa, Ćorić ispao od Francuza Pouillea

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

U sljedećem kolu Čilić će igrati protiv pobjednika dvoboja između srpskog tenisača Lasla Đerea i Argentinca Juana Martina del Potra.



MADRID Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo ATP turnira iz serije Masters 1000 u Madridu nakon što je u utorak u 2. kolu svladao Nijemca Jan-Lennarda Struffa sa 4-6, 6-3, 6-4 poslije dva sata igre.


Nakon što je izgubio prvi set, Čilić je u drugom kod vodstva 4-3 napravio break, te je dobio priliku da na svoj servis poravna na 1-1 u setovima. No, stvari kreću loše po Čilića, Struff dolazi do dvije vezane break-lopte (15-40), ali naš tenisač se uspio spasiti. Nanizao je četiri poena i izborio je odlučujući set, u kojem je već na startu oduzeo servis protivniku. To nije bio kraj izazovima za Čilića, koji spašavao break-lopte u drugom i četvrtom gemu, a posebno mu je bilo teško u osmom gemu, kada je ponovno bio suočen sa dvije vezane break-lopte. No, izvukao se i na kraju je uspio dobiti meč. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i druga pobjeda Čilića.


U sljedećem kolu Čilić će igrati protiv pobjednika dvoboja između srpskog tenisača Lasla Đerea i Argentinca Juana Martina del Potra.




Borna Ćorić izgubio je u 1. kolu Madrida od Francuza Lucasa Pouillea (ATP-28) sa 3-6, 5-7 nakon sat i 45 minuta igre. 


U prvom setu Ćorić je izgubio servis kod zaostatka 3-4 i Pouille tu priliku nije propustio. Loše je krenulo za hrvatskog tenisača i na startu drugog seta kada je opet izgubio servis. No, Ćorić se nije predavao, imao je puno prilika za break, jednu je propustio u drugom gemu, pa pet u četvrtom gemu, ali u osmom gemu napokon je iskoristio osmu priliku za break u drugom setu i poravnao je na 4-4. No, kod 5-5 opet gubi servis, a potom i meč.


Sada je 2-2 u međusobnim dvobojima, s tim da je Pouille dobio oba meča ove godine, na Australian Openu i sada u Madridu.