WTA i ATP ljestvice

Ranking karijere za Donnu Vekić, skok Ive Karlovića

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić koja je u odnosu na prošli tjedan napredovala pet mjesta i sada se nalazi na 29. poziciji



ZAGREB Najbolje rangirana hrvatska tenisačica na najnovijoj WTA ljestvici je Donna Vekić koja je u odnosu na prošli tjedan napredovala pet mjesta i sada se nalazi na 29. poziciji što joj je ranking karijere. Napredak je upisala i Petra Martić, ona se popela dva mjesta i sada je 31. tenisačica svijeta. Tereza Mrdeža je pala osam mjesta, sa 211. na 218. poziciju, a Jana Fett dva, sa 218. na 220. poziciju. Tena Lukas je ostala na prošlotjednoj 269. poziciji.


Među vodećima nema promjena. Prva je Rumunjka Simona Halep. druga je Njemica Angelique Kerber, a treća je Dankinja Caroline Wozniacki.


Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je na sedmom mjestu najnovije ATP ljestvice, kao i Borna Ćorić koji je i ovaj tjedan 12. tenisač svijeta, dok je Ivo Karlović skočio čak 31 mjesto.




Karlović je zahvaljujući sjajnom rezultatu na turniru u Puneu gdje ga je u finalu porazio Južnoafrikanac Kevin Anderson, skočio sa 100. na 69. mjesto ATP ljestvice. Viktor Galović je pao pet mjesta i sada se nalazi na 228. poziciji, a Nino Serdarušić je napredovao četiri mjesta, sa 264. na 260. poziciju.


Na vrhu nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treći Švicarac Roger Federer.