Četiri sata i 39 minuta

Nakon iscrpljujuće borbe Pavić i Marach poraženi u finalu parova u Wimbledonu

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach u subotu su poraženi u finalu parova u Wimbledonu od Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela sa 7-5, 5-7, 6-7 (2), 6-3, 11-13 poslije 4 sata i 39 minuta iscrpljujuće borbe.


Finalni meč bio je za pet minuta duži od maratonske bitke u polufinalu, kada su Pavić i Marach pobijedili hrvatski par Nikolu Mektića i Franka Škugora, a tada je u petom setu rezultat bio 17-15.


Pavić i Marach su dobili prvi set u kojem su jedinu prigodu za »break«, u 11. gemu, uspjeli realizirati i potom to potvrditi na svom servisu.I u drugom setu su Pavić i Marach prvi došli do prilike da oduzmu servis protivnicima, imali su jednu »break-loptu« u petom gemu, ali je nisu iskoristili. To im se osvetilo kod rezultata 5-6, kada su servirali za ulazak u tie-break. Kubot i Melo prigrabili su ukazanu šansu i poravnali su na 1-1 u setovima. U sljedećem setu nitko nije bio niti blizu prigode za »break«, a u 13. igri više umijeća pokazala je poljsko-brazilska kombinacija. Ipak, u četvrtom setu Pavić i Marach počeli su puno bolje vraćati servise protivnika i to im je omogućilo da dođu do dva »breaka« i izjednačenja u setovima 2-2.Maratonska borba nastavljena je u petom, odlučujućem setu, i u 12. gemu Kubot i Melo imali na servis Pavića dvije meč-lopte, ali hrvatsko-austrijski par je to preživio. Nakon toga Pavić i Marach su kod 8-8 imali četiri »break-lopte«, ali propustili su priliku da okončaju meč u svoju korist. No, Kubot i Melo svoju nisu, kod vodstva 12-11, došli su na servis Pavića do tri vezane meč-lopte i odmah su to pretvorili u pobjedu.Ovo je bila treća prigoda da Hrvatska dobije pobjednika u finalu muških parova. Godine 1962. u finalu su poraženi Boro Jovanović i Nikola Pilić, a 2013. Ivan Dodig i Marcelo Melo izgubili su od američke braće Bryan.

U nedjelju nas čeka finalni susret tenisača u kojem će igrati Marin Čilić protiv Švicarca Rogera Federera (15 sati).