Novi skok

Marin Čilić šesti, Borna Čorić 18. na novoj ATP ljestvici

Hina

Rafa Nadal je ostao broj jedan/Foto REUTERS

Rafa Nadal je ostao broj jedan/Foto REUTERS

Prvo mjesto drži i dalje Španjolac Rafael Nadal, a drugi je Švicarac Roger Federer iako mu se približio srpski tenisač Novak Đoković koji je, zahvaljujući osvajanju US Opena, napredovao tri mjesta i sada je treći tenisač svijeta.



ZAGREB Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić popeo se na šesto mjesto na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i to je u odnosu na prošli mjesec napredak od jednog mjesta, dok je Borna Ćorić stigao do 18. mjesta i rankinga karijere.


Ćorić je u odnosu na prošli tjedan napredovao dva mjesta i 18. mjesto na ATP ljestvici mu je najbolji rezultat u karijeri. Ivo Karlović je pao jedno mjesto i sada je 138. tenisač svijeta. Viktor Galović je skočio 20 mjesta i sada se nalazi na 201. poziciji, dok je Nino Serdarušić pao 13 mjesta, sa 201. na 214. poziciju. Prvo mjesto drži i dalje Španjolac Rafael Nadal, a drugi je Švicarac Roger Federer iako mu se približio srpski tenisač Novak Đoković koji je, zahvaljujući osvajanju US Opena, napredovao tri mjesta i sada je treći tenisač svijeta.