Davis Cup

Jack Sock ozlijeđen, rastu šanse hrvatskih tenisača u Zadru

Zlatko Horvat

Marin Čilić i Željko Krajan/Foto REUTERS

Marin Čilić i Željko Krajan/Foto REUTERS

Sigurno da smo izostankom Socka još veći favoriti - kaže izbornik Željko Krajan



ZADAR Zbog ozljede u finalu parova na US Openu, u sastavu SAD-a u susretu polufinala Davis Cupa protiv Hrvatske u Zadru neće nastupiti Jack Sock! Glavna je to vijest s konferencija za medije izbornika hrvatske i američke reprezentacije uoči današnjeg ždrijeba, zakazanog za 11.30 sati ispred Crkve sv. Donata.


– Nije nam drago, no takve se stvari događaju u Davis Cupu. Ni prvi ni zadnji put. Umjesto Jacka, momčadi se pridružio Ryan Harrison – objasnio je američki izbornik Jim Courier koji ističe dobro raspoloženje u svojoj momčadi. – Uvjeti su dobri, stadion je jako lijep, stvarno smo zadovoljni. Istina da smo gubili u dosadašnjim susretima protiv Hrvatske, no vjerujemo u uspjeh. Kakva god situacija bila, loptice ne pamte ono što je bilo ranije, već o svemu odlučuju oni koji ih udaraju.


Izostanak Jacka Socka prokomentirao je Željko Krajan:




– Sigurno da smo izostankom Socka još veći favoriti. Za mene je on bolji dio američke kombinacije i jasno je da će naši dečki imati u subotnjim parovima više izgleda za uspjeh. Općenito, smatram da smo, nakon njegovog i Isnerovog nedolaska, 20 do 30 posto veći favoriti za ukupnu pobjedu u ovom dvoboju – rekao je Krajan koji je još jednom naglasio zadovoljstvo što na raspolaganju ima najjači mogući sastav. – Povratkom Mate Pavića u reprezentaciju praktički imamo pravi »dream team« što nam daje dodatni vjetar u leđa u ovom dvoboju.


Osvrnuo se i na skor Hrvatske od 4-0 u mečevima protiv SAD-a.


– Teško je reći u čemu je tajna tih naših uspjeha. Kad igramo protiv njih, uvijek je nešto posebno u zraku. Naši dečki su posebno inspirirani u tim mečevima, sjetimo se samo uspjeha protiv njih kad su s druge strane mreže bile zvijezde poput Agassija, Roddicka, braće Bryan… Svjesni smo da će naš veliki niz protiv Amerikanaca prije ili kasnije doći do svog kraja, no nadam se samo da to neće biti ovog vikenda – zaključuje Krajan.


Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić slaže se s izbornikom da je Hrvatska blagi favorit u ovom susretu.


– Ovo je veliki susret za nas, ulazimo dosta motivirani u ovaj meč protiv SAD-a. To je još jedna mogućnost da uđemo u finale Davis Cupa što bi bio nevjerojatan pothvat. Mi smo blagi favoriti, igramo doma, na zemlji, tu smo bolji – rekao je Čilić.