Fed Cup

Hrvatske tenisačice protiv Mađarske, Slovenije i Švedske

Hina

Protivnice našim igračicama u grupi C bit će Mađarska, Slovenija i Švedska, a samo prvoplasirana reprezentacija plasirat će se u razigravanje za odlazak u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II ovog natjecanja



ZAGREB Hrvatske tenisačice doznale su suparnice na predstojećem turniru Prve skupine skupine Fed Cupa koji će se održati u Tallinnu u Estoniji od 7. do 10. veljače.


Protivnice našim igračicama u grupi C bit će Mađarska, Slovenija i Švedska, a samo prvoplasirana reprezentacija plasirat će se u razigravanje za odlazak u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II ovog natjecanja. U tom razigravanju pobjednik skupine C igrat će s najboljim sastavom iz skupine B, u kojoj su Velika Britanija, Estonija i Portugal.


Izbornica hrvatske reprezentacije Iva Majoli za ovaj je turnir prijavila Donnu Vekić, Petru Martić, Tenu Lukas i Dariju Jurak. Za Mađarsku su nominirane Tímea Babos, Fanny Stollár, Dalma Gálfi i Anna Bondár, za Sloveniju Dalila Jakupovič, Tamara Zidanšek, Nina Potočnik i Kaja Juvan, a za Švedsku Rebecca Peterson, Cornelia Lister i Jacqueline Cabaj Awad.




Prošle sezone Hrvatska je u razigravanju izgubila od Velike Britanije rezultatom 1-2, u potpuno izjednačenom susretu koji je odlučen u trećem setu meča parova. Velika Britanija i ove godine bi u Tallinn mogla doći u jakom sastavu, jer su prijavljene Johanna Konta, Heather Watson, Katie Boulter i Anna Smith.