Trenira kod kod Nikole Pilića

Đorđe Đoković u Opatiji hvata bratov uspjeh

Marina Kirigin

Perspektivni 19–godišnji tenisač, za kojeg je njegov brat Novak rekao da je talentiraniji od njega, na Liburniji će u napornim treninzima provesti najmanje tri mjeseca



OPATIJA » Đole je stigao u Opatiju. Ne, nije riječ o poznatom pjevaču i kantautoru Đorđe Balaševiću, već o Đorđi Đokoviću – najmlađem bratu jednog od najboljih tenisača na svijetu, Novaka Đokovića. Njegov posjet Opatiji nije slučajan, već je u Opatiju stigao u tenisku akademiju Nikole Pilića po »svoja krila« za ulazak u svijet profesionalnog tenisa. U društvu kondicijskog trenera Miloša Sokolića, Đole će na Liburniji provesti najmanje tri mjeseca, a možda i duže. Devetnaestogodišnji mladi, perspektivni igrač iznajmio je stan, a svakodnevno trenira na terenima Tenis kluba »Opatija«. Dva puta dnevno po dva sata treninga s reketom u ruci, plus još dva sata kondicijskih treninga, ispunjavaju njegovu opatijsku svakodnevnicu u kojoj zasada nema previše vremena za neke druge mladenačke »aktivnosti« jer kako kaže trenutačno vlada »red, rad i disciplina«.



Na pitanje je li teško biti brat najboljeg igrača na svijetu i istovremeno pokušavati izboriti svoje mjesto pod suncem na istom sportskom terenu, Đole kaže kako se s time borio godinama.


   – Sada sam nekako prešao preko toga i ne osjećam nikakav pritisak. Svoja sam ličnost, gradim svoju karijeru i gledam sebe – govori Đole koji je sakupio nekoliko ATP bodova.





   – Evo tek sam doselio pred desetak dana. Jako je lijepo i odlično vrijeme me je dočekalo. Niki mi je dosta pomogao da se uklopim u sredinu. U naredna tri mjeseca odradit ćemo pripreme i vidjeti je li se naš trud isplatio. Uvjeti za rad su jako dobri, a što je najvažnije radimo marljivo. Vrijedni smo, pa se nadam da će sve završiti kako smo i planirali. Za sada se ne opterećujemo turnirima, odnosno još ništa nismo zacrtali. Na umu imamo neke futurese, no to ćemo odlučiti kada budemo sigurni da smo spremni – rekao je Đorđe Đoković nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga komentirajući kako je Opatija jako lijepo mjesto, kako je već ranije, u nekoliko navrata ovdje dolazio na turnire i kako se uvijek rado vraćao.


   Perspektivni tenisač, za kojeg je njegov brat Novak na Australian Openu rekao da je talentiraniji od njega, trenutačno u Opatiji ima ispunjen raspored. Premda mu je njegov trener Niki Pilić sugerirao da kaže kako svaku večer ide u disco, Đorđe kaže da uz naporne treninge ima samo mjesta za ručak i spavanje. Međutim, dodaje kako je ulovio malo vremena protekle nedjelje i otišao do Trsta na utakmicu Svjetskog prvenstva u odbojci između Srbije i Brazila.


   – Nedjelja je moj raj, dan za odmor. Protekle nedjelje skočio sam do Trsta. Stric mi je trener odbojkaške reprezentacije Srbije i išao sam pogledati meč između Srbije i Brazila koji je bio izuzetno interesantan, a tribine su bile pune – govori Đole.


   Nikola Pilić uoči razgovora zamolio je da se pitanja odnose na Đorđu, a ne njegovog brata Novaka, no ipak priupitali smo devetnaestogodišnjeg tenisača hoće li ga veliki brat posjetiti dok je u Opatiji.


   – Vjerujem da će brat dolaziti u posjet. Pričat ću s njim. Siguran sam da će to učiniti kada bude imao otvoren »prozor« u njegovom kalendaru. Očekujem ga i pozivam – rekao je Đorđe.


   Da bi njegova opatijska priča mogla imati sretan kraj, pobrinut će se Pilić. Vjeruje u Đolinu priču sa sretnim završetkom.


   – Mlad je i još dugo možeigrati. Najvažnije je da dođemo na nivo kada će biti spreman. Fokusirat ćemo se na igru i smjer kojim želimo ići, one sekunde kad Đole dobije dva-tri igrača zaredom, dobit će krila i svoje samopouzdanje. Bit će tada jedan drugačiji igrač i u meču će moći iskoristiti sve ono što dosad nije. Sa Đoletom radim tek desetak dana. Smatram da je dosad mnoge stvari krivo radio, no pametan je i ima dobar potencijal samo treba jako puno raditi da otkrije dobre i loše strane i da one lošije anulira. Prvi servis mu ide 200 kilometar na sat ali nisam zadovoljan koliko mu prvi servis ulazi unutra. Rekao sam mu da nam predstoji veliki rad i da u pitanju nije samo on, već i ja. Iza sebe imam imidž trenera koji je u zadnjih 34 godine u sto najboljih na rang listi ubacio 41 igrača. Rekao sam da ću igrati tenis dok mi Bog da snage, ali Đole je jedan od mojih posljednjih projekta i zato mi je izuzetna želja da uspije – zaključuje Pilić.