UO Open

Ćorić ispao od del Potra, cijeli susret su ga mučili bolovi u bedru

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatski tenisač Borna Ćorić zaustavljen je u osmini finala US Opena u New Yorku od Argentinca Juana Martina del Potra s 4-6, 3-6, 1-6 za dva sata i sedam minuta igre.


Ćorić se tijekom cijelog meča borio s vrlo raspoloženim Argentincem, ali i bolovima u bedru desne noge, zbog čega je dvaput tražio medicinsku pomoć i nije mogao pokazati sve što zna. U sva tri seta del Potro je odmah na početku dolazio do »breaka« i prednosti, a Borna je to dostigao samo u prvom setu, kada je s 1-4 došao do 4-4, no taj set je ipak izgubio s 4-6. U preostala dva seta Argentinac je lako dolazio do ogromne prednosti od 4-1 i Borna je morao priznati poraz u svom prvom srazu s del Potrom, »crnom mačkom« za hrvatske igrače, protiv kojeg Marin Čilić ima omjer 2-11, a Ivo Karlović 1-5.


Amerikanac John Isner također je ušao u četvrtfinale nakon meča u pet setova protiv Kanađanina Miloša Raonića (3-6, 6-3, 6-4, 3-6, 6-2) i on će se sučeliti del Potru. Četvrtfinale je kod tenisačica izborila prošlogodišnja pobjednica Amerikanka Sloane Stephens, koja je s 6-3, 6-3 slavila protiv Belgijanke Elise Mertens, te veteranka Serena Williams, koja je u tri seta izbacila Estonku Kaiju Kanepi s 6-0, 4-6, 6-3. Latvijka Anastasija Sevastova izborila je plasman među osam najboljih trijumfom nad Ukrajinkom Elinom Svitolinom 6-3, 1-6, 6-0.