Svladao Isnera

Argentinac Del Potro prvi polufinalist US Opena

Hina



Argentinski tenisač Juan Martin del Potro postao je prvim polufinalistom ovogodišnjeg izdanja US Opena, nakon što je u utorak u četvrtfinalu pobijedio najbolje rangiranog domaćeg tenisača Johna Isnera sa 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4), 6-2 u tro i pol satnom meču.


Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj i osma pobjeda Argentinca koji je na taj način drugu godinu zaredom, a treći put u karijeri, stigao do polufinala jedinog Grand Slam turnira na kojem je osjetio slast pobjede u finalu, kad je 2009. šokirao peterostrukog pobjednika Rogera Federera i prekinuo njegov pobjednički niz.


Isner je po treći put u karijeri, a drugi put na US Openu, igrao u četvrtfinalu na Grand Slam turnirima, no koliko god se trudio nije mogao pronaći način kako zaustaviti 29-godišnjeg Argentinca, iako je osvajanjem prve dionice meča postao prvi igrač na ovogodišnjem turniru u Flushing Meadowsu koji je Del Potru uzeo set.




Argentinac se brzo vratio u igru, a presudnim se pokazao treći set, u kojem je Isner došao do dvije prilike za ‘break’, ali nije uspio slomiti Del Potrov servis. Argentinac je osvojio set u ‘tie-breaku’, poveo sa 2-1, te se nakon desetominutne stanke zbog velike vrućine i teških uvjeta za igru vratio osvježen, osvojio prva tri gema četvrtog seta i zapečatio pobjedu.


Del Potro u polufinalu čeka pobjednika dvoboja najboljeg tenisača svijeta, Španjolca Rafaela Nadala, i Austrijanca Dominica Thiema, koji je na rasporedu u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu.


Marin Čilić će se za mjesto u polufinalu boriti u srijedu protiv Keija Nishikorija, a njihov je dvoboj na rasporedu kao drugi u poslijepodnevnom terminu na stadionu Arthur Ashe, na kojem će od 18 sati po srednjoeuropskom vremenu program otvoriti Japanka Naomi Osaka i Ukrajinka Lesia Curenko svojim četvrtfinalnim obračunom. US Open, tenisači – četvrtfinale

Juan Martin del Potro (Arg/3) – John Isner (SAD/11) 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4), 6-2