Punjenje proračuna

Zamećanke na valu krize: Igračice samo prodaju

Igor Duvnjak

Adrijana Prosenjak / Snimio Vedran KARUZA

Adrijana Prosenjak / Snimio Vedran KARUZA

Klub koji mjesecima nemoćno luta odlučio se za koprodukciju s igračicama oko prodaje godišnjih ulaznica, što je svakako originalan potez u vrhunskom riječkom sportu. Riječ je o kompletu za cijelu sezonu po cijeni od 100 kuna



RIJEKA Još malo pa će i svaki vrabac u okolici zametske dvorane zacvrkutati jutrom o dugometražnoj novčanoj krizi rukometašica »Zameta«, čije je vodstvo nakon što je čak i razmišljalo o odustajanju od Prve lige, uz potporu Riječkog sportskog saveza ipak odlučilo krenuti u elitno hrvatsko natjecanje.


Dok je trenerica Adrijana Prosenjak započela pripreme za novu sezonu, klub, koji mjesecima nemoćno luta lavirintima financijskih problema teško nalazeći izlaz, odlučio se za  koprodukciju s igračicama oko prodaje godišnjih ulaznica, što je svakako originalan potez u vrhunskom riječkom sportu.


Riječ je o kompletu za cijelu sezonu po cijeni od 100 kuna s tim da su rukometašice po želji i nahođenju uzimale karte, od recimo tri, pet, deset ili više kompleta, nadajući se da će ih uspjeti prodati raznim prijateljima i znancima te tako malo doprinijeti  proračunu »Zameta« u stilu one jednog davnog riječkog osobenjaka koji je prolaznicima nudio razne stvari uz poruku »sebi zaradim«.




Kamo sreće da prodaja bude uspješna te da će ipak privući nekoga na tribine…


 Cure se u svemu ovome ipak nadaju da će njihovi roditelji biti izuzeti iz ove »pretplatničke kampanje« jer svojim igračkim obavezama, odlascima na treninge i utakmice ionako opterećuju obiteljski proračun budući da im »Zamet« duguje  nadoknade za putne troškove.

A nije rijedak slučaj da neku igračicu ovih dana dečko odveze na trening jer ona jednostavno nema za autobus. Sve se ovo ionako uklapa u neveselu sliku kada je riječ o zaostalim potraživanjima, u činjenicu da su Zamećanke u lipnju dobile plaću za veljaču te da strpljivo čekaju isplatu četiri zarađene plaće.


Dugotrajno problematično stanje se inače itekako odrazilo na ekipu koju su iz sezone u sezonu napuštale sve najistaknutije igračice zaključujući s koncem prošle sezone kada su od »Zameta« odustale preostale iskusnice izuzev vratarke Jelene Piršl i  teško ozlijeđene Ive Tabar, koja prolazi dugotrajno razdoblje rehabilitacije i čiji se povratak igri može očekivati tek koncem godine.


Veliko je pitanje kako će se klinke bez neophodnog iskustva i novčane potpore nositi s prvoligaškom konkurencijom.