Liga za prvaka

Zamećani ugošćuju Umag, pobjeda donosi četvrto mjesto

Igor Duvnjak

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Dok su mlađi kadeti rukometaša »Zameta«, među kojima su prvotimci Patrik Martinović i Fran Lučin, jurišali ka tituli državnih prvaka, ostatak momčadi se pripremao za završni sprint u Premijer ligi za prvaka. Pred mladom riječkom momčadi samo su još dva ispita do kraja uspješne sezone, danas (17 sati) dočekuje susjede iz »Umaga«, a idućeg utorka »Dubravu«. Riječani natjecanje završavaju bez kapetana Milana Uzelca, koji je ozlijedio mišić na nozi, te pivota Ivana Majića zbog ozljede koljena.


– Itekako smo zadovoljni sezonom, otkad sam u »Zametu« nisam igrao u Ligi za prvaka – kaže Marin Đurica, koji je svojim obranama, kao i kolega Dino Slavić, pridonio uspjesima. – Uvijek smo igrali Ligu za poredak. Tada se počinjalo trenirati manjim intenzitetom, ozljede su bile češće. Sada smo ozbiljniji, ovo je Liga u kojoj se nekome možeš pokazati, igraš je za »gušt«. Pred nama su domaći dueli s »Umagom« i »Dubravom«, pokušat ćemo ih dobiti da osvajanjem četvrtog mjesta uspješno okončamo sezonu.


Mladi Zamećani su već triput ove sezone nadmašili »Umag« u tradicionalnom susjedskom derbiju.




– Igramo kvalitetne utakmice u Ligi za prvaka u kojoj nema lošeg suparnika. Hvala našim navijačima na podršci, nadamo se da će tako biti i dalje – rekao je Jadranko Stojanović. – S Umažanima idemo na pobjedu, borimo se za četvrto mjesto. Duel »Zameta« i »Umaga« je uvijek derbi. Daleko smo od pomisli da podcijenimo goste, ali idemo na pobjede.