Oproštaj od Europe

Zamećani poraženi od ”Melsungena” i u uzvratnoj utakmici: Michael Allendorf izrešetao Riječane

Igor Duvnjak

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



KASSEL Uzvratna utakmica trećeg pretkola Kupa EHF-a: Melsungen – Zamet 32:20 (16:11). Dvorana »Rothenbach Halle«. Gledatelja: 3500. Suci: Georgios Panayides i Marios Andreou (Cipar). Delegat EHF-a: Christian Kaschutz (Austrija).


MELSUNGEN: Sjostrand, Marić 1, Sellin, Golla 1, Fahlgren 2, Verkić, Danner, P. Muller 1, Rnić 2, Schneider, Allendorf 13 (4), Vučković 3, Jaanima 4, M. Muller, Villadsen, Haenen 5.


ZAMET: Đurica, Hrvatin 3, Martinović, T. Lučin 3 (1), Stipčić, Stojanović 2, Glavaš 2, F. Lučin, Golik, Kružić 3, Valković 1, Grozdek 2, Majić 2, Šunjić 1 (1), Mrakovčić, Miličević 1.




Isključenja: Melsungen 4, Zamet 4 minute. Sedmerci: Melsungen 4 (4), Zamet 4 (2).


Rukometaši »Melsungena« obavili su formalnost na svom terenu, a nakon što su već u Rijeci odradili glavninu posla na putu do plasmana u grupnu fazu Kupa EHF-a kada su pobijedili čak 34:23. U Kasselu su priredili zadovoljstvo svojim navijačima ostvarivši još jednu uvjerljivu pobjedu. Zamećani su u drugom dijelu postigli samo devet golova. Pritom se razgoropadio Michael Allendorf, strijelac čak 13 golova.


 Bez Uzelca


Riječani su držali korak za uglednim bundesligašem, popunjenim brojnim internacionalcima, u prvih deset minuta igre. Nakon toga domaći sastav odjurio je do uvjerljivog uspjeha. Zamećani su dali sve od sebe na svom oproštaju od Europe, ali su jednostavno naletjeli na puno kvalitetnijeg suparnika, koji je to već dokazao u Rijeci.


Zamećani su, krpajući obranu bez odsutnog kapetana Milana Uzelca, nastojali zatvoriti prilaze crti, igrajući obranu »5-1« s isturenim Ivanom Majićem. Bili su, međutim, na otvaranju izloženi prodorima s krila. Riječani su držali korak zahvaljujući učinku u napadu, kojim su izborena četiri izjednačenja u prvih deset minuta. Pritom je vrlo aktivna bila ljevica Marina Kružića, koja je tri puta pogodila njemačku mrežu do rezultata 6:6. Nezaustavljivi Allendorf je, međutim, svojim već šestim golom u 12. minuti pogodio za 9:6. Minutu kasnije Verkić je ušao s klupe i obranio sedmerac Tinu Lučinu da bi Vučković produžio seriju »Melsungena« na 4:0, te je riječka klupa pozvala minutu odmora.


Golgeterski post


Ni to nije pomoglo, niz domaćina se pretvorio u trakavicu, u 19. minuti već je bilo 13:6. Golgeterski post Zamećana, dugačak desetak minuta je konačno prekinuo Tin Lučin. U 29. minuti kod 15:10 sedmerac za goste nije iskoristio ni Filip Glavaš, a na poluvrijeme se otišlo sa 16:11. Uz čak deset Allendorfovih pogodaka…


Gosti su dobro počeli nastavak, Glavaš je smanjio na 16:13, ali »Melsungen« je odmah reagirao brzom serijom 4:0, te je klupa »Zameta« u 36. minuti pozvala minutu odmora. Opet nije pomoglo. Uslijedio je niz 6:0 domaćih za 22:13 da bi Mateo Hrvatin u kontri prekinuo tu seriju. Uskoro je, međutim, bilo »plus 10« (24:14), a nezaustavljivi Allendorf je imao već 11 pogodaka. Bundesligaš je nastavio jurnjavu u ritmu bubnjeva svojih navijača, koji su se radovali uvjerljivom uspjehu.