Nikola Njegovan

Stvarno je gušt igrati pred tolikim brojem ljudi na zametskim tribinama

Igor Duvnjak

Nikola Njegovan/Foto Arhiva NL

Nikola Njegovan/Foto Arhiva NL



RIJEKA Kvarnersko rukometno jugo je sasvim dezorijentiralo rukometaše Umaga u susjedskom derbiju u Centru Zamet gdje je istoimena domaća momčad trenera Valtera Matoševića nadigrala i visoko porazila tradicionalnog rivala sa sedam golova razlike. U dugoj kronici ogleda ovih klubova teško se sjetiti da je jedan od ovih suparnika djelovao tako »bez teksta« kao što su to bili momci iz grada Line Červara.


– Želio bih pohvaliti naš ulazak u utakmicu, poveli smo 4:0 – kaže Nikola Njegovan, prvi među devet strijelaca domaćina, golgeter derbija, ubojiti bek s osam golova iz devet pokušaja. – Taj smo rezultat održavali do kraja. Pohvala igri u obrani. U drugom dijelu prvog poluvremena smo vidjeli da oni malo kasne u povratku u obranu pa smo ih pretrčali. Ostvarili smo tako veću razliku za drugo poluvrijeme. Hvala i ovoj publici koja je došla u velikom broju, želio bih da tako bude i na svakoj idućoj utakmici jer je stvarno veliki gušt igrati pred tolikim brojem ljudi.


Na valovima riječke obrane »6-0« razbijali su se umaški napadi, iza obrane je bio odlični i raspoloženi golman Marin Sorić, dok je raznovrsni riječki napad rigao vatru sa svih strana.




– Cilj nam je ovako odigrati svaku utakmicu. E, sada hoće li se baš kockice posložiti, hoćemo li u svakoj utakmici pobjeđivati sa šest-sedam golova razlike, to je upitno, ali mislim da je to s ovakvom igrom ostvarivo.


U ovoj sezoni Zamećani su kod kuće lavovi, na svom parketu su dobili Sesvete, Poreč i sada Umažane, međutim, ista ta momčad je na gostovanju samozatajna. Nakon vinkovačkog poraza, praznih ruku se vratila iz Varaždina te iz Dubrovnika. Navijači se pitaju ima li izgleda da ova momčad i na gostovanju prikaže igru kao u svojoj dvorani.


– To nam je cilj, sljedeći korak. Moramo prenijeti ovakvu igru na gostujuće terene jer ne možemo samo s domaćim pobjedama završiti među prve četiri ekipe, što nam je svakako želja ove sezone.


Njegovan i suigrači će prvu provjeru svojih gostujućih želja i nadanja imati kod trenutno drugoplasirane Gorice, koja je u ovom kolu pobijedila u Dubrovniku.


– Tijekom ovog tjedna ćemo se pripremati za ovu utakmicu. Nadam se pobjedi i igri kao što je bila ova sada. Do sada nam obrana u gostima nije bila dovoljno agresivna kao na domaćem terenu. Nadajmo se da više neće biti tako.