Premijer liga

Rukometaši Zameta stigli do prve pobjede: Na krilima Vučka i Kružića

Igor Duvnjak



VARAŽDINUtakmica 2. kola Premijer lige rukometaša: Varaždin – Zamet 25:29 (14:15). Dvorana u Varaždinu. Gledatelja: 300.


VARAŽDIN: Špikić, Špruk 2, Zobec 6 (1), Novak, Glavaš 3, Vincek, Hutinec, Vidaček 3, Črnila, Sklepić, Levak 1, Jurišić, Marić 4, Vrdoljak 3, Koprek 1, Stojanović 2.


ZAMET: Vučko 10 (5), Mozetić, Jeličić, Martinović 3, A. Katić, Kružić 6, Sorić, Načinović 1, Lučin, A. Dunato 2, I. Katić, Majić 4, D. Dunato, Starčević, Mrakovčić 2, Golik 1.




Isključenja: Varaždin 14, Zamet 6 minuta. Sedmerci: Varaždin 2 (1), Zamet 6 (6).


Rukometaši »Zameta« uzdignutih su ruku napustili varaždinski parket nakon što je momčad trenera Igora Marjanovića u nastavku definitivno slomila otpor »Varaždina« za konačnu uvjerljivu pobjedu 29:25, prvu ove sezone u Premijerligi. Nakon dvanaest izjednačenja riječki gosti su dominirali u posljednjoj trećini igre povećavajući razmak. Marin Kružić je u 41. minuti pogodio za 20:17, a drugi iskusnik, razigrani majstor Damir Vučko, povratnik rukometu, autor čak deset golova je desetak minuta potom povisio na – 24:19. To se pokazalo nedostižnom razlikom za domaćine, koji su između ostaloga teško pronalazili odgovore na čvrstu obranu »Zameta«.


U prvih dvadeset varaždinskih minuta konkurenti su bili milimetarski poravnati, do tada je zabilježeno čak deset izjednačenja. U finišu poluvremena je počelo postupno odvajanje Riječana, Marko Mrakovčić i Marin Kružić su u 23. minuti donijeli prednost od 12:10. Tri minute potom Patrik Martinović je povećao razmak pogotkom za 14:11, ali su domaćini do odmora uspjeli svesti razliku na minimum kad je Ante Marić u posljednjoj minuti poluvremena smanjio tek na – 15:14.


U drugom dijelu je njegova ekipa sve teže državala ritam razigranih Zamećana, koji su sve više dominirali u napadu i u obrani da bi u konačnici zasluženo slavili prvu pobjedu.