PREMIJER LIGA

Rukometaši Zameta ostvarili novu pobjedu: Spačva “stradala” s osam golova razlike

Igor Duvnjak

Kada je Lučin obranio zicer, a nakon toga Golik efektno pogodio za 24:16 u 53. minuti ostalo je samo dvojbeno s koliko golova razlike će Riječani osvojiti bodove.



RIJEKA Utakmica 17. kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Spačva 27:19 (16:7). Dvorana na Zametu. Gledatelja 271. Suci: Cindrić, Gonzurek (Osijek).


ZAMET: Vučko 2 (2), Jeličić 2 (1), Mozetić, Grgurević, Martinović 3, Njegovan 1, Kružić 1, Sorić, Načinović 2, Tomljanović 1 (1), Starčević 3, Lučin, Majić 1, Golik 4, Chao Chen 7, Qauan Wang.


SPAČVA: Stojanović, M. Jurić 1, Maroš 1, Ćuk, I. Jurić 3 (1), Mihaljević 2, Vešligaj 3, Nađ 4, Androš 1, Božić, Babić 3, Vukušić 1, Ranogajac, Zagorc.Isključenja: Zamet 6, Spačva 6 minuta. Sedmerci: Zamet 4 (4), Spačva 3 (1) .

Rukometaši »Zameta« su sinoć na svom terenu ostvarili četvrtu pobjedu u drugom dijelu sezone nadigravši vinkovačku »Spačvu«. Riječani su već do odmora imali devet golova prednosti, što su na koncu pretvorili u siguran uspjeh. Imponirala je njihova čvrsta obrana te raznovrstan napad pa i ne čudi da se zbog toga momčad Drage Žiljaka naslušala podrške gledatelja. Zamećani su imali čak jedanaest strijelaca, u njihovoj momčadi su se kineski reprezentativci, raspoloženi golman Quan Wang (14 obrana), i bek Zhao Chen (sedam golova, teško prelazan u obrani), još jednom pokazali itekakvim pojačanjima.




Vinkovčani su relativno lako za tri minute došli do vodstva 3:0 nakon što je njihov golman Stojanović obranio tri lopte. Probudio je Zamećane koji su za pet minuta uzvratili serijom čak 6:0, ohrabreni s pet obrana golmana Quan Wanga. Njegov sunarodnjak Zhaio Chen, Matija Golik, Ivan Majić, Damir Vučko i Patrik Martinović su brzometno izrešetali slavonsku mrežu odjurivši iz zone »6-0« do opipljivije prednosti, 6:3. U 12. minuti raspoloženi Quan Wang je čuo pljesak kada je lako obranio sedmerac Ranogajeca.


Zamećani su održavali razliku, a sredinom poluvremena Golik ju je efektnim pogotkom povećao na četiri gola, 9:5. Poslije sedme Wangove obrane Chen je nastavio kinesku koprodukciju dvama golovima za čak 11:5. Gostujući napad je i dalje djelovao izgubljeno pred zametskom zonom »6-0«, očito strahujući od golmana Wanga. Kada je Kinez ostvario jubilarnu, desetu obranu u idućem napadu u 25. minuti Damir Vučko je sigurno iz sedmerca povećao na čak 14:6. Ubrzo mu se priključio Chen već šestim golom, bombom za 16:6 u pretposljednjoj minuti poluvremena. Uskoro je Wang obranio i drugi sedmerac, a poslije njegovih čak 12 obrana u 30 minuta Zamećani su otišli na odmor visokim vodstvom.


Početkom nastavka je stigla vinkovačka reakcija, brzometna serija 3:0, Maroš ju je zaključio u 33. minuti za 16:10. U 42. minuti Wang je ispraćen velikim pljeskom s tribina nakon što je kod 20:11, poslije 14 obrana, dao mjesto Franu Lučinu. Nakon šest minuta »Spačva« je opet smanjila zaostatak na šest koraka, dok su u domaćoj momčadi priliku dobivali igrači s klupe. Zamećani su držali događaje pod kontrolom čekajući kraj utakmice. Kada je Lučin obranio zicer, a nakon toga Golik efektno pogodio za 24:16 u 53. minuti ostalo je samo dvojbeno s koliko golova razlike će Riječani osvojiti bodove.