Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta idu u Labin po ključne bodove za ostanak u ligi

Igor Duvnjak

Fran Lučin (Zamet)/Foto Arhiva NL

Fran Lučin (Zamet)/Foto Arhiva NL

Susret u Rijeci nam nije bio dobar, tada smo odigrali jednu od lošijih utakmica u sezoni. Ono što nam se dododilo, nije se smjelo dogoditi na onakav način. Nadam se da ćemo sada odigrati bolje i osvojiti bodove, to jednostavno moramo - poručio je Fran Lučin.



RIJEKA Rukometaši Zameta su više odbolovali nego iskoristili vrijeme za pripremu ulaska u finiš Lige za ostanak. Riječku momčad su poput roja pčela napale bolesti i ozljede uoči večerašnjeg gostovanja kod Rudan Labina u pretposljednjem kolu natjecanja. Momčad se kompletira na rate, upitno je tko će biti na raspologanju. U riječkoj momčadi unatoč obillju kiše i bodovnoj suši te ovim zdravstvenim problemima traje dobro itekako raspoloženje, vjeru u te vlastite snage prenosi i mladi vratar Fran Lučin.


– U Labinu moramo ići na pobjedu jer nam je ta utakmica ključna. Nadam se da ćemo uspjeći izvući bodove jer bismo s time uspjeli izboriti ostanak u Premijer ligi. Imamo malo teškoća s bolestima i ozljedama, ali se nadam da ćemo uspjeti, unatoč teškoćama, osvojiti bodove i osigurati ostanak – konstatirao je nadareni riječki čuvar mreže. – Vjerujemo u sebe. »Idemo na glavu« u Labinu, idemo pobijediti, ja se svakako nadam uspjehu.


Zamećanima je put do željenog uspjeha u Labinu traženje prolaza kroz izazovan labirit. Sa domaćinima, za kojima je bogata rukometna traciija, imaju negativan omjer ove sezone, osim toga Rudan Labin ima snažan vjetar u leđa s tribina u koji pušu brojni temperamentni navijači. Riječani u ovom dramatičnom finišu utrke za ostankom imaju trenutno tri boda prednosti pred Istranima dva kola prije kraja.




– Njima je ovo također posljednja šansa. U Labinu uvijek bude dosta ljudi, nadam da će ih večeras biti petstotinjak. Navijanje je uvijek dobro, atmosfera je poslovično dobra. Navijači će domaćinima biti uvijek osmi igrač, ali ja mislim da možemo pobijediti i osigurali ostanak. Nadam se da će to tako i biti.


U prošlom riječkom ogledu ovih rukometnih susjeda Riječani su prošli kao bosi po trnju, odigravši partiju koju bi naradije zaboravili svi u klubu. Podbacili su praktički, večeras pak igrači trenera Nedeljka Lalića, bez obzira na to tko bio na raspolaganju, svi moraju skroz okrenuti ploču da bi se imalo mogli nadati nečemu pozitivnom. Svako ime u postavi valja biti skladan glas u zboru kojem nužno trebaju ovu bodovi za ostanak u Labinu.


– Susret u Rijeci nam nije bio dobar, tada smo odigrali jednu od lošijih utakmica u sezoni. Ono što nam se dododilo, nije se smjelo dogoditi na onakav način. Nadam se da ćemo sada odigrati bolje i osvojiti bodove, to jednostavno moramo – poručio je Fran Lučin.


Utakmica u Labinu počinje večeras u 20 sati.