Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Osvojili smo trofej za Temišvar nakon 33 godine čekanja - Novi List

NoviList.hr

Osvojili smo trofej za Temišvar nakon 33 godine čekanja

Antonio Pribanić

20. ožujak 2019 09:25

Napisao: Igor Duvnjak

Lijepa mi je ova rukometna priča. Iskoristio sam malo slobodnog vremena za dolazk u Rijeku kako bih vidio suprugu i kćer te prijatelje a onda se vraćam kako bismo u Temišvaru svi nastavili uspješnu sezonu - kaže bivši igrač Kvarnera

Antonio Pribanić

RIJEKA Antonio Pribanić je jedno iz imena bogatog grozda riječkog rukometa, koji stalno ostvaruju zapažene međunarodne karijere. Nekadašnji kružni igrač Kvarnera došao je do trofeja u Rumunjskoj, sa svojom Politehnicom iz Temišvara je osvojio tamošnji Kup.

– Od ljeta sam u ovom klubu, nakon što sam potpisao ugovor na »dvije godine plus jednu«. Zadovoljan sam, odlično je, za sada je sve super – kaže Antonio Pribanić koji je iskoristio kratku stanku za posjet svojoj voljenoj Rijeci. – U početku je bilo malih financijskih problema, međutim, sve je potom izregulirano. Planiralo se osvojiti neku titulu, a već smo uspjeli sada, osvojili smo Kup. Iduće sezone ćemo igrati u Kupu EHF-a.

Pribanić i društvo se nadmeću u jakoj konkurenciji, time je veće zadovoljstvo nakon uspjeha.

– U Rumunjskoj je vrlo jako prvenstvo, ima čak devet ekipa koje se bore za neku od titula te za ulazak u play-off u koji ulazi osam momčadi. Fokšani, osma ekipa lige, bili su organizatori završnice Kupa. S njima smo igrali u polufinalu, drugi par su bili bukureštanski klubovi, Steaua i Dinamo Bukurešt, bivši prvak. Steaua je dobila polufinale Dinamom koji je u Ligi prvaka ove sezone prošao skupinu, pobjeđivao je i Wislu, ispao je u nokaut fazi. Za Steauu igra Stefan Vujić, koji je igrao u Poreču i PPD Zagrebu te nekadašnji igrač Nexea Vegar. Imaju i dva ruska i jednog španjolskog reprezentativca. U finalu smo ih dobili sa tri gola razlike, a tako su jaki.

To govori i o snazi Pribanića i njegovih suigrača koji su slavili pobjedu nad davnim prvacima Europe.

– Trofej je u Temišvaru čekan i dočekan nakon 33 godine, pehar je osvojen. Jedan sam od stranaca u klubu, tu su reprezentativci Srbije Dragaš, desni bek Orbović, Marjanović, Crnogorac Vuk Milošević, sin trenera Pere Miloševića. Lijepa mi je ova rukometna priča. Iskoristio sam malo slobodnog vremena za dolazak u Rijeku kako bih vidio suprugu i kćer te prijatelje a onda se vraćam kako bismo u Temišvaru svi nastavili uspješnu sezonu.